Olimp w ogniu

Olympus Has Fallen
2013
6,5 76 tys. ocen
6,5 10 1 76070
5,2 23 krytyków
Olimp w ogniu
powrót do forum filmu Olimp w ogniu

Ciemny obraz

ocenił(a) film na 6

Witam,
chyba nikt jeszcze o tym nie napisał, wiec ja poruszę ten temat.

Osobiście mało mi przeszkadzają zarzuty odnośnie realizmu czy głupoty agentów, jednak odjąłem 2 gwiazdki za koszmarnie ciemny obraz.

Film nie jest nudny i akcja jest wartka od początku, ale co z tego skoro np. w 80min musze sie domyślac co się stało bo nic nie widać.
Skoro nie jest film nadto realistyczny to jeśli w Białym Domu nie ma prądu to mogli technicy (ekipa) nie przesadzać z ciemnością.

P.S. Nie oglądałem kinówki, tylko 360p DVDRip.

ocenił(a) film na 7
kopernik87

360p? To kotlet z YouTube'a... Nie możesz mieć pretensji o to do filmu. Obejrzyj na Blu-Ray w ciemnym pomieszczeniu to nie będziesz miał żadnych zastrzeżeń!

ocenił(a) film na 6
Teo_85

Na pewno na Blu-Ray jest lepsza jakość, ale nie pod względem jasności tylko rozdzielczości.
Oglądam w zdecydowanej większości filmy / seriale w gorszej jakości (240p,TVRip itp. -wszystko bezpośrednio z neta) i pierwszy raz mam taką sytuację od lat.

A np. w przypadku serialu Friends w jakości 480p obraz był nawet ciemniejszy niż w ten same odcinek w jakości TVRip.
Pozdro

ocenił(a) film na 6
kopernik87

Ostatnio robiłem seans na projektorze full hd i ekranie 100calowym , obraz był spoko nie miałem problemów. Pamiętam jedną rzecz że jak miałem plazmę panasa i na nim były konkretne czernie to tam faktycznie było miejscami mega ciemno :) , aktualnie w pokoju kinowym na projektorze nie miałem takich problemów. Może musisz sobie jakąś kalibrację ekranu konkretną zrobić i będzie spoko. :)

ocenił(a) film na 6
rbk23

Dzięki za poradę. Może mam źle dobraną czerń na monitorze.