Olimp w ogniu

Olympus Has Fallen
2013
6,5 76 tys. ocen
6,5 10 1 76070
5,2 23 krytyków
Olimp w ogniu
powrót do forum filmu Olimp w ogniu

... dostrzegam całkowicie idiotyczną fabułę ? No błagam ... koleś ratuje prezydenta za co zostaje zdegradowany, stolice bądź co bądź militarnej potęgi jest atakowana przez bandę terrorystów z wielkim samolotem na czele, a do białego domu może wejść tylko główny bohater. .... no ludzie bez jaj z fabułą ....

SzymonekJR

wymiękam - agent secret service chroniący Prezydenta znający wszystkie tajemnice, zostaje zwolniony i pracuje w biedronce. Błagam

Dexterb

a przy okazji jest maszyną do zabijania terrorystów w przeciwieństwie do całej ochrony białego domu :D

ocenił(a) film na 7
Dexterb

Opis jest błędny. Po zwiastunie wynika, że dalej pracuje w Secret Service lub zbliżonej komórce rządowej. To czy został zdegradowany nie jest jasno określone, więc z wyciąganiem wniosków poczekajmy do premiery. Podobnie sprawa z atakiem na Biały Dom. Zobaczymy co w tym temacie wymyśli scenarzysta/reżyser. Koledzy zapomnieli, że to kino akcji najczystszego sortu, w konwencji wyznaczonej przez Die Hard?

Dexterb

W USA nie ma biedronek. A Security Guard w Ameryce mają większe prawa i lepsze wyposażenie niż nasi ochroniarze. Tylko, że tam każdy zawód jest szanowany i odpowiednio traktowany. Nie to co w naszym kraju, każdy zawód ma pogardliwy przydomek.

Lekarze- konowały

Policjanci - psy

żołnierze- trepy itd

Polacy nie lubią po prostu pracować, wstydzą sie tego. wolą siedzieć na bezrobotnym niz podjąć jakąś pracę, bo wszyscy tu się rodzą przynajmniej na stanowisko dyrektora, a kto jednak podejmie się jakieś pracy, to zaraz jest wyszydzany i to w kraju gdzie jest 15% bezrobocie. Stać ludzi na takie fanaberie.

dccicus

trochę za poważnie wziąłeś ten tekst o biedrze. to była taka parafraza.

dccicus

Masz bardzo wyidealizowaną opinię o USA :D

SzymonekJR

Glowna role powinien grac Steven Seagal. Film z taka fabula pasuje do niego idealnie

kazek92

ja słyszałem że on już nie zagra ... podobno ma operację twarzy bo złapał go skurcz po tym jak się raz uśmiechnął w filmie .. :(

ocenił(a) film na 7
SzymonekJR

Dobre;d

ocenił(a) film na 7
kazek92

Mi się za to wydaje, że idealny byłby tu Stallone, chociaż Butler trochę mi go przypomina :)

blazlij

przecież to Leonidas :D

ocenił(a) film na 5
SzymonekJR

Nie zapominajmy o tym że po 18 miesiącach po owej degradacji wszelkie kody dostępu pozostają takie same, co pozwala naszemu herosowi się dozbroić :P

fazior2k

słuszna uwaga :D

ocenił(a) film na 7
SzymonekJR

a czy w takich filmach chodzi o fabułę? Ma być jeden wielki rozpier*** :D

Agness_92

Zgadzam sie w 100%

*** UWAGA SPOJLER ***

Choc troche mnie wnerwila ta pompatycznosc na koncu z przemowa prezydenta.
Jakbym ogladal Armagedon czy inne Jadro Ziemi, bla bla bla... blehhh pierwszy raz wyszedlem z kina przed napisami koncowymi.

Zreszta nie mozna sie bylo czego innego spodziewac po kolejnej 'wygranej' Wspanialych Stanow Zjednoczonych nad terroryzmem.

CHESTERCB

ale to nie Stany wygrały a jeden człowiek :d