... dostrzegam całkowicie idiotyczną fabułę ? No błagam ... koleś ratuje prezydenta za co zostaje zdegradowany, stolice bądź co bądź militarnej potęgi jest atakowana przez bandę terrorystów z wielkim samolotem na czele, a do białego domu może wejść tylko główny bohater. .... no ludzie bez jaj z fabułą ....
wymiękam - agent secret service chroniący Prezydenta znający wszystkie tajemnice, zostaje zwolniony i pracuje w biedronce. Błagam
a przy okazji jest maszyną do zabijania terrorystów w przeciwieństwie do całej ochrony białego domu :D
Opis jest błędny. Po zwiastunie wynika, że dalej pracuje w Secret Service lub zbliżonej komórce rządowej. To czy został zdegradowany nie jest jasno określone, więc z wyciąganiem wniosków poczekajmy do premiery. Podobnie sprawa z atakiem na Biały Dom. Zobaczymy co w tym temacie wymyśli scenarzysta/reżyser. Koledzy zapomnieli, że to kino akcji najczystszego sortu, w konwencji wyznaczonej przez Die Hard?
W USA nie ma biedronek. A Security Guard w Ameryce mają większe prawa i lepsze wyposażenie niż nasi ochroniarze. Tylko, że tam każdy zawód jest szanowany i odpowiednio traktowany. Nie to co w naszym kraju, każdy zawód ma pogardliwy przydomek.
Lekarze- konowały
Policjanci - psy
żołnierze- trepy itd
Polacy nie lubią po prostu pracować, wstydzą sie tego. wolą siedzieć na bezrobotnym niz podjąć jakąś pracę, bo wszyscy tu się rodzą przynajmniej na stanowisko dyrektora, a kto jednak podejmie się jakieś pracy, to zaraz jest wyszydzany i to w kraju gdzie jest 15% bezrobocie. Stać ludzi na takie fanaberie.
ja słyszałem że on już nie zagra ... podobno ma operację twarzy bo złapał go skurcz po tym jak się raz uśmiechnął w filmie .. :(
Mi się za to wydaje, że idealny byłby tu Stallone, chociaż Butler trochę mi go przypomina :)
Nie zapominajmy o tym że po 18 miesiącach po owej degradacji wszelkie kody dostępu pozostają takie same, co pozwala naszemu herosowi się dozbroić :P
Zgadzam sie w 100%
*** UWAGA SPOJLER ***
Choc troche mnie wnerwila ta pompatycznosc na koncu z przemowa prezydenta.
Jakbym ogladal Armagedon czy inne Jadro Ziemi, bla bla bla... blehhh pierwszy raz wyszedlem z kina przed napisami koncowymi.
Zreszta nie mozna sie bylo czego innego spodziewac po kolejnej 'wygranej' Wspanialych Stanow Zjednoczonych nad terroryzmem.