Olimp w ogniu

Olympus Has Fallen
2013
6,5 76 tys. ocen
6,5 10 1 76070
5,2 23 krytyków
Olimp w ogniu
powrót do forum filmu Olimp w ogniu

Dobry thiller trzymający w napięciu, świetna rola G.Butlera, ale końcówka typowa "Ci wspaniali
Amerykanie" ;)

justine2009

Gdyby był polskim filmem, byłoby "Ci wspaniali Polacy" - to logiczne. każdy naród chce mieć bohaterów, to ich mają.

MagdalenaPatterson

Nie o to mi chodziło..w wielu amerykańskich filmach pokazany jest heroizm, bohaterstwo, honor i szacunek dla Prezydenta Stanów Zjednoczonych nie ma tego na pewno w polskich filmach!

justine2009

W polskich również, przykładowo we wszelkich wojennych. Ileż to oni dobrego zrobili. W koreańskich filmach koreanscy żołnierze są wspaniali czy agenci doskonali, to samo się ma do każdego filmu z każdego kraju. Każdy chce połechtania patriotyzmu.

MagdalenaPatterson

Tak ale to amerykański film koreańskich, nie oglądałam a w Polskich chwały i patriotyzmu do Prezydenta nie ma dlatego "Ci cudownie Amerykanie" ma inne znaczenie niż w innych patriotycznych filmach. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
justine2009

mi też film się bardzo podobał ale zakończenie obniżyło całokształt jak cholera ....konkretna sensacja bez ściemy,brutalna taka jak powinna być w dobrym filmie ale ten masakryczny happy and mnie zniesmaczył pod koniec