Olimp w ogniu

Olympus Has Fallen
2013
6,5 76 tys. ocen
6,5 10 1 76070
5,2 23 krytyków
Olimp w ogniu
powrót do forum filmu Olimp w ogniu

Film mało realny, tak samo jak i zakończenie do przewidzenia jednak trzyma w napięciu do samego końca. Oglądałem ten film 3 razy i cały czas mi siępodoba. Jest to jeden z niewielu filmów, który zasługuje na ocenę 9 za świetną gre aktorską, bardzo dobry scenariusz (lepszy niż w filmie bardzo podobnym "Świat w płomieniach"), trzyma w napięciu. Jest to chyba najlepszy film akcji jaki dotąd zobaczyłem. Gorąco polecam :D

ocenił(a) film na 3
luban10

Oglądałeś ten film 3 razy? To jest możliwe? Gratuluje wytrwania, jak obejrzałem ledwo raz, a mój mózg miał dość około 54 razy podczas tego koszmarnego seansu.
Wiadomo, o gustach się nie dyskutuje, ale ocena 9? Serio...?! Świetna gra aktorska? Bardzo dobry scenariusz? Chyba nie rozmawiamy o tym samym filmie.. Ja rozumiem ocenić, np. pierwszą część szklanej pułapki albo helikopter w ogniu na 9, ale to "coś"....?

ocenił(a) film na 7
novvako

Mimo, że film był do przewidzenia końca, to fajnie dobrane dialogi i wartka akcja dawały mi to, że oglądałem go z pełnym podziwem ;)

ocenił(a) film na 8
luban10

Zgadzam się, bardzo mi się podobał, wciągająco zrobiony, no i skłania do refleksji -- na ile możliwa jest taka sytuacja? Sądząc chociażby po 11 IX, ja bym jej znów tak nie wykluczała.