Olimp w ogniu

Olympus Has Fallen
2013
6,5 76 tys. ocen
6,5 10 1 76070
5,2 23 krytyków
Olimp w ogniu
powrót do forum filmu Olimp w ogniu

God Bless America

ocenił(a) film na 4

Totalny średniak, nawet zbyt słaby, żeby obejrzeć na nudę. Całkowicie nierealistyczny- od początku do końca. Moja ocena: 4

ocenił(a) film na 6
synu87

Szukasz realizmu w filmie akcji ? GOD BLESS YOU !!!

ocenił(a) film na 6
synu87

A jaki film akcji tego typu jest twoim zdaniem realistyczny? Może Szklana Pułapka?

ocenił(a) film na 4
miszatujest

Nie widziałem, żeby ten film był określany mianem Science Fiction, więc trochę realizmu jednak się spodziewałem. Sądzę, że gdyby doszło to ataku na Biały Dom, służby specjalne USA zachowałby się lepiej niż przeciętny posterunkowy. Takich przykładów jest w tym filmie mnóstwo. O taki realizm mi chodzi. Poza tym porównywanie Szklanej Pułapki do Olimpa w Ogniu... proszę cię. Ten drugi to jakaś żenująco słabo wykonana parodia, ot co.

ocenił(a) film na 6
synu87

W kwestii realizmu Szklanej Pułapki http://www.youtube.com/watch?v=PnHKv2G0wCw

Może Olimp w Ogniu przekroczył dla ciebie pewien poziom. Dla mnie nie. Filmom akcji mogę odpuścić wiele jeśli chodzi o realizm, bo jeśli nie to ten gatunek w dużej mierze by nie istniał. Olimp... jest ewidentnie filmem nawiązującym do Szklanej tylko robiący wszystko na większą skale (i tak, z mniejszym realizmem). Nie twierdzę że jest lepszy. bo nie jest. ale na pewno przewyższa ostatnie dwie odsłony przygód Johna McClanea które granicę pomiędzy naciąganą akcją a science fiction zdają się przekraczać.

ocenił(a) film na 4
miszatujest

OK, zgadzam się co do odpuszczania filmom akcji pewnych kwestii związanych z realizmem, w końcu to film akcji, ale jak wspomniałeś Olimp w Ogniu przekroczył dla mnie granice dobrego smaku pod tym względem, co automatycznie sprawiło, że stał się kiczowaty, a każde niedociągnięcie (a jest ich cała masa) związane z głównym tematem, czyli "realizmem" kłuje w oczy tak bardzo, że film otrzymał ode mnie zasłużoną ocenę: 4. Oczywiście, można się nie zgadzać, kwestia gustu - po to mamy możliwość wymieniania się poglądami. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
synu87

Pozdrawiam