Olimp w ogniu

Olympus Has Fallen
2013
6,5 76 tys. ocen
6,5 10 1 76070
5,2 23 krytyków
Olimp w ogniu
powrót do forum filmu Olimp w ogniu

A więc tak opiszę krótko wady i zalety filmu potem podam werdykt. Pierwszą rzeczą, na którą
zwróciłbym uwagę jest MUZYKA , jest idealnie dobrana i skomponowana . Trevor Morris to
pierwsze nazwisko które zmusiło mnie do przejrzenia większej ilości jego dzieł. Drugą zaletą filmu
jest jego nieprzewidywalność , na ekranie , bohaterowie ściągają z tropu widza serwując mu co
rusz nową , dobrą dawkę emocji , w filmie występuje wiele scen i cytatów , które aż proszą się o
przytoczenie jednak nie chcę psuć nikomu frajdy z oglądania . Bohaterowie są świetnie dobrani ,
Morgan Freeman jak zawsze dobry w roli przywódcy ( jak np. w Wanted czy Bruce
Wszechmogący-bóg ) , Gerard Butler, nie ukrywam , jest to jeden z moich ulubionych aktorów,
oczywiście jak większość jego kreacji również jest twardzielem , który wszystkich zabija , lecz w
tym filmie widać nacisk na realizm , zachowując przy tym dobre efekty specjalne i akcje .Dzieło
wiadomo ma WADY mam na myśli nie oryginalny pomysł na scenariusz - chodzi oczywiście o
motyw / wątek główny .Film wywarł na mnie ogromne wrażenie i stawiam go w czołówce moich
ulubionych filmów sensacyjnych .
ZALETY:
+MUZYKA !
+Trzyma w napięciu
+dobrze dopasowani aktorzy / świetna gra aktorska
+REŻYSERIA !
+CAŁKIEM realistyczny / w każdym bądź razie nie przesadzony
WADY:
+ przejedzony wątek główny
OCENA : 8+/10
Zapraszam wszystkich do dyskusji i pytań odnośnie filmu .

ocenił(a) film na 8
emceka

chyba tak samo bym ocenił ten film