Olimp w ogniu

Olympus Has Fallen
2013
6,5 76 tys. ocen
6,5 10 1 76070
5,2 23 krytyków
Olimp w ogniu
powrót do forum filmu Olimp w ogniu

Dochodzę do wniosku, że większość krytykujących jest bardziej nadęta od całego
amerykańskiego przemysłu filmowego. Po prostu banda kretynów, a nie widzowie. W to samo
szambo można wrzucić "Rambo" i całą masę amerykańskich produkcji o jednym bohaterze,
który ratuje świat. Nakręcono sporo takich filmów. Podobnym gniotem, bo przecież dzieją się w
nim rzeczy nieprawdopodobne, jest na przykład "Salt". Tak samo "Air Force One".

Panuje teraz taki manieryzm w kontestowaniu kina, które jest "nierealistyczne, kończy się happy
endem i na dodatek żaden z głównych bohaterów nie umiera na raka. Pod jednym z filmów
znalazłem kiedyś rozgoryczony głos: "myślałam, że chociaż jedno z nich zginie, a wyszło takie
przesłodzone zakończenie".

Filmweb aż pęka od widzów "dojrzałych, wyrobionych, wymagających i inteligentnych". Dać im
"Szeregowca Ryana", to jeszcze doszukają się braku realizmu czy marnej fabuły okraszone
scenami batalistycznymi. A walcie się, nadęte bufony!!!

Wiecie co? Wypchajcie się! Sami sobie kupcie kamerę samsunga, nakręćcie kino moralnego
niepokoju od Zbychu z blokowiska, jak to siedzi w parku i nie podchodzi mu obecny ustrój.
Plenery zróbcie na działce, a scenę seksu pod śmietnikiem. Wy nawet kamery nie umielibyście
trzymać.

Kurde, gdzie tacy ludzie dorastają? Drobnomieszczańskie niedorozwoje z niedoborem szarych
komórek, spragnione "życiowych filmów" o chorych na AIDS i odrzuconych przez system.

ocenił(a) film na 6

Masz duuuuzo racji. Ludzie zapominaja ze film to...rozrywka, ma bawic... Zreszta chrzanic. Mi sie podobal, lubie Amerykanski patos, wielbienie flagi, amerykanskich bohaterow i tego patosu. Sa emocje, obraz i gra gitara. Fajny film z 2013 krecony w duchu lat 90-tych... Kurka...przypomnial mi sie film twierdza z Cagem. Tam na koncu Cage stoi, caly potluczony, pokrwawiony, lapy do gory a nad nim leca mysliwce...fajna scena...coz...KINO!!!!!

użytkownik usunięty
Yvonka

Scena z Cage'm była rzeczywiście świetna. Trzeba zrozumieć Amerykę, tak jak trzeba zrozumieć starożytną Helladę, aby czytać mdłego Homera.

ocenił(a) film na 10
Yvonka

Mam to samo, uwielbiam patriotyczne amerykańskie kino, patos i pompatyczność przemawia do mnie. Zgadzam się też, że trzeba zrozumieć Amerykanów, oni bezgranicznie kochają swój kraj, tego brakuje nam polakom, niestety lata komuny odcisnęły swoje piętno.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Slodka_Lolitka13

Wydaje Ci się, ale to zrozumiałe. Mylenie pojęć, pochopna ocena i oczywiście próba (udolna bądź nie - do indywidualnej weryfikacji) elokwentnego obrażenia, to naturalny ludzki odruch, niestety nie da się z niego wyrosnąć. Jednak to nie mi brakuje inteligencji, a Tobie ogłady i poszanowania drugiej osoby, ja będę z tym żył, jednak Tobie nie wróżę świetlanej przyszłości jeśli taką samą zasadę stosujesz w prawdziwym świecie.

użytkownik usunięty
Slodka_Lolitka13

W takim razie trudna tematycznie "Ida" musi być twój zachwyt.

użytkownik usunięty
Slodka_Lolitka13

No wiesz, raczej ciężko byłoby przebić twoich rodziców.

użytkownik usunięty
Slodka_Lolitka13

Przedstawiłem swój pogląd na film i na publiczność, która się tu udziela.

użytkownik usunięty
Slodka_Lolitka13

Film obejrzałem i bardzo mi się spodobał. Awiator w profilu to światło mojej duszy.