Olimp w ogniu

Olympus Has Fallen
2013
6,5 76 tys. ocen
6,5 10 1 76070
5,2 23 krytyków
Olimp w ogniu
powrót do forum filmu Olimp w ogniu

Powiedziałbym - Szklana Pułapka w nowym wydaniu, czyli po prostu gość w środku piekła ratuje
zakładników z rąk terrorystów; niektóre sceny wręcz jakby z Die Hard zerżnięte - gdy np. główny
bohater grozi szefowi terrorystów posługując się językiem raczej nie szekspirowskim... Ale mi się
ten film spodobał. Wykonanie fajne, aktorzy na poziomie, cała otoczka też niczego sobie - ale
najbardziej zaskoczył mnie sam najazd na Biały Dom. Tak się zastanawiałem - w jaki sposób tak
właściwie chcą oni sprawić, że White House stanie się obiektem opanowanym przez terrorystów?
Realizatorom jednak się to udało - naprawdę, kilkanaście minut ciągłej, skoordynowanej i wciskającej
w fotel akcji! Później było już dużo spokojniej - ale i tak klimat jest. Warto, warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
CyganFilip

Nic dodać nic ująć

ocenił(a) film na 1
CyganFilip

Nie zgadzam się film był o wiele słabszy od Szklanej pułapki, W Szklanej pułapce wszystko jeszcze dało się jako tako wytłumaczyć a w tym filmie połowa była nielogiczna i idiotyczna. Główny aktor nie miał nawet połowy charyzmy McClan'a W ogóle gra aktorska była mega słaba, muzyka i dźwięk tego prawie nie było ... sceny walki nawet były nagrane w jakiś ciemny chaotyczny sposób. Efekty specjalne były bardzo słabe. Żadna postać nie budziła ani sympatii ani empatii. Naprawę nie rozumiem jak ten film mógł Wam sie podobać. Widać macie małe wymagania :P Jak dla mnie ten film to strata kasy i żałuję, że poszedłem na niego do kina.