Olimp w ogniu

Olympus Has Fallen
2013
6,5 76 tys. ocen
6,5 10 1 76070
5,2 23 krytyków
Olimp w ogniu
powrót do forum filmu Olimp w ogniu

Nie wiem

ocenił(a) film na 1

czy da sie napisać bardziej idiotyczny scenariusz.
SPOJLER !!!
.
Waszyngton znajduje się jakieś jakieś 200km od wybrzeży USA (nie licząc wód terytorialnych) czyli samolot wojskowy przemknął sie niezauważony przez jakieś 300km mimo iż stany posiadają najnowocześniejsza technologie radarowo-szpiegowską.
To samo tyczy się każdych poczynań terrorystów (np 2 śmieciarek i jakiegoś batalionu żołnierzy) którzy nie zostali na czas wyłapani. ok noga może sie powinąć. Ale nie sprawdzenie ludzi których wpuszcza się do białego domu? No nic idźmy dalej..
STANY ZJEDNOCZONE NIE NEGOCJUJĄ Z TERRORYSTAMI ! ! ! !
Ile razy to zdanie pada w tym filmie? I to z ust prezydenta który lituje sie nad 2 osobami by uśmiercić jakieś 300 milionów osób.
To chyba jasne że w obliczu takiej sytuacji przy najbliższej okazji muszą zabić co najmniej jedną z tych 3 osób bo martwe nic nie powiedzą a torturowane owszem. Obojętnie jak. nawet popełniając samobójstwo. Tam żadnych tortur nie byłą a mimo to...
To samo sie tyczy całego sztabu. litują sie nad 1 osobą (prezydentem) obliczu zagrożenia całego świata i oczywiście nie atakują tylko czekają na wpisanie wszystkich kodów nuklearnych oraz zgadzają sie na napaść jednej Korei na druga czyli z setkami tysięcy trupów na wojnie.
Biały dom - najpilniej strzeżony budynek na świecie ma wentylacje jak w piekarni zabezpieczoną 4 śrubkami.
Agenci Secret service wychodzą z białego domu w taki sposób aby być rozstrzelani na miejscu.
Mógł bym tak naprawdę długo lecz nie chcę mi sie pisać eseju bo i tak mało kto go przeczyta w całości.
Koniec filmu też wyśmienity. Za 5 minut wybuchną bomby atomowe a oni wychodzą z bunkra. Po co? W 5 minut chcą uciec z terytorium USA? NIE! W te parę minut rambo, die hard, superbohater ma wszystkich zabić i wyłączyć odliczanie na 3 sekundy przed jego końcem. :-)
przygrywek patryjotycznych już nie liczę bo nie ma po co.

NIE POLECAM
i wg mojej skali ocen należy sie 1 nawet mimo że nie nudziłem sie aż tak bardzo.

ocenił(a) film na 1
mr_freeman

Aha - i nie pitolcie mi tu o tym ze 11 września US również dała sie nabrać tylko obejrzyjcie wreszcie
"11 września Niewygodne fakty", "Loose Change", "911 in plane site" lub inny z serii filmów o tych zamachach.

ocenił(a) film na 8
mr_freeman

Jeśli chcesz wierzyć w tę czarno-białą wizję świata, proszę bardzo. Moim zdaniem to bardziej skomplikowane, a rola indolencji władzy, w tym służb specjalnych, bywa niemała. Dla mnie w tym filmie -- pomimo całego jego pozornego nieprawdopodobieństwa i pomimo jego rozrywkowej formy -- tkwi jakieś memento, że wystarczy jedno czy dwa słabe ogniwa, by wszystko, co wydaje nam się niewzruszone, się posypało.

mr_freeman

Stary,przecież to tylko taki sobie filmik sensacyjny z przymrużeniem oka,a ty podszedłeś do tego jak do zamachów z 11 września.Trochę popuść wodze fantazji,a to że ty nie polecasz to nie znaczy że nikt inny nie będzie chciał tego obejrzeć.Nie jesteś krytykiem filmowym.

ocenił(a) film na 6
mr_freeman

A oznaczenie samolotu widziałeś?