Olimp w ogniu

Olympus Has Fallen
2013
6,5 76 tys. ocen
6,5 10 1 76070
5,2 23 krytyków
Olimp w ogniu
powrót do forum filmu Olimp w ogniu

Oczywiście, że nie spodziewałem się realistycznego, mądrego kina. Spodziewałem się przyzwoitej produkcji takiej jak z lat 90 napakowanej akcja, wybuchami, one-linerami itd. Wszystko to można powiedzieć było ale raczej na mizernym poziomie.

Efekty CGI były tak paskudne w początkowych minutach filmu ( ogień, wybuchy, komputerowa krew) , że wywołały uśmiech politowania na mojej twarzy. Do cholery twórców stać na takie gwiazdy jak Freeman, Butler, Eckhart a nie stać ich na porządna ekipę od efektów specjalnych, ekipę pirotechniczna?! Ja rozumiem, że odchodzi się już od pracy manualnej jak to było kiedyś teraz wszystko generuje się komputerowo ale niech chociaż to prezentuje jakiś poziom.

Jeśli wiadomo, że fabuła będzie głupia to niech chociaż efektami przysłonią wszystkie niedociągnięcia by widz był zadowolony. Ja zadowolony nie jestem. Słabe kino- typowe, ograne, niczym nie zaskakujące, ze słabymi efektami pitu pitu god bless america…

PS. Gdyby poprawiono scenariusz i zatrudniono Willisa to mogłaby być to naprawdę dobra Szklana/ Biała (taki żenujący żart haha ) Pułapka.

3/10

ocenił(a) film na 4
Cziken

Nie podobał mi się ...Mam dość filmów typu : 1 Rambo kontra setka innych a mimo to Rambo wygrywa....:D Odgrzewane kotlety..... :D Ile można...???? Jedyne co mi się podobało to początek filmu spodziewałam się na naprawdę coś dobrego a tu takie coś...Z nudy ujdzie - można obejrzeć w nudne niedzielne popołudnie... Ale nie ma co się nastawić na super kino. Moje ocena to 4 .