Jestem w szoku po obejrzeniu ten film ktory jest pod przykrywka komedi ma druga strone medalu o obecnej sytułacji w Niemczech czyli temat imgrantow. Narod ktory nie moze nic zrobic bo ich rzad zrobił co chciał wpuscił do kraju to dziadostwo i teraz zwykli obywatele nie moga nic zrobic jedynie małe strajki zgromadzenia itp ktore nic nie dadza i tak oni wyrazili niechec tym filmem poprzez obraz adolfa ze moze potrzeba kogos w ich kraju z takimi pogladami oczywiscie napewno nie takiego zbrodniarza jakim byl hitler ale kogos bardziej rodowitego narodowi a nie uni europejskiej ja osobiscie wspołczuje ich obecnej sytułacji gdzie nam tez to grozi ze w ich kraju stało sie jak sie stało teraz sie to bedzie rozmnazac niczym zaraza a tv co pokazane w filmie zamydla oczy głupimi programami a nie pokazuje prawdziwego problemu no ale pani angela moze chce odkupic winy z przed lat i pokazac ze ich narod jest pomocny i otwarty dla innych ciekawi mnie jak to wszsytko sie skonczy co stanie sie w przeciągu 20 30 lat bo wkoncu narod moze sie zbuntowac i powiedziec nie reszte dopiszcie sobie sami...
Jak sądzisz dlaczego tak się dzieje
Dlaczego prosi się emigrantów by przyjeżdżali tu (reklamuje to)
potem rząd opłaca im domy (wynajmuje całe hotele płacąc z góry)
daje im zasiłki za nic nie robienie (podobno chcą wprowadzić spec. podatek)
Na koniec traktuje jak święte krowy (kary za mówienie o nich źle, oni bezkarni)
To jest bardzo interesujące..
ktoś zadał sobie wiele trudu..
To jakiś plan, czemuś, komuś to służy
koń trojański to był rodzaj broni
GENIUSZ wojskowej strategii..
Tu ktoś poszedł krok dalej..
aby konia ofiara jeszcze opłacała!
________________________________________________________________________________ _____________
Jak sądzisz co z nim zrobią, jak go wykorzysta mocodawca (podpowiem w tzw. godzinie x)