Once

2007
7,5 53 tys. ocen
7,5 10 1 53320
7,5 32 krytyków
Once
powrót do forum filmu Once

'Once" na dwójce 26 kwietnia :)

Vallen

Będę dzisiaj oglądać :).

ewusoleil

Ja też

Ladybaby

ja sie zastanawiam... nie wiem czy warto ? komentarze raczej negatywne że nudny itp itd ale ocenę ma niezłą ...

ocenił(a) film na 9
Vallen

I warto było obejrzeć. Film cudowny. Tyle emocji zostało oddanych w tym dziele przez muzykę, że jest to wręcz niespotykane w kinematografii. Wielka szkoda, że o takich filmach się nie słyszy, tylko dlatego, że jest on produkcji Irlandzkiej. Gdyby ktoś nie poleciłby mi tego obrazu, pewnie nigdy bym o nim nie usłyszał...

ocenił(a) film na 10
Mati_GA

Zgadzam się, wyjątkowy film, piękna muzyka i piękne uczucia. Szkoda tylko że na końcu się rozstali, ogólnie się wzruszyłem a rzadko ruszają mnie filmy o tematyce miłosnej. W tym filmie jest coś wyjątkowego, co przykówa do ekranu, niesamowity klimat tworzy jednak przepiekna muzyka, ogólnie film ''po byku'' jak zwykł mawiać ojciec głównego bohatera :)

diacono

Mogę się tylko dopisać, że jest przez swoją zwyczajność niezwyczajny. Film z kategorii "wolno płynących" i opowiadających nietuzinkową historię. Wydawałoby się, że są stworzeni dla siebie, ale jednak każde z nich ma swoje życie. Mam swoje lata, ale ten film sprawił, że się spłakałem. "Milujesz go? Miluje tebe" Po obejrzeniu tego filmu niejeden z nas stwierdzi, że coś nas w życiu ominęło.

ocenił(a) film na 9
yoginek

Usiadłam przed telewizorem o 22, bo usłyszałam z innego pokoju piękną piosenkę :) Film piękny, smutny, wzruszający. Miałam wrażenie że to dopiero początek (filmu i historii) i jeszcze coś się wydarzy, a tu... koniec. I chce zobaczyć jeszcze raz :)

ocenił(a) film na 8
emberss

Podobnie odebrałem ten film - przede wszystkim przez pryzmat niesamowitej liryczności, podkreślonej wzruszającymi piosenkami. W pewnym momencie miałem obawy, że film zostanie spłaszczony do zwykłego romansu, ale nie - było w nim coś ponad! W ogóle nie wiem, czy zauważyliście, kino irlandzkie bardzo trafia w polską mentalność. W ostatnim czasie nawet polskie kino tak do mnie nie trafia (bo w sposób sztuczny wzoruje się na kinie amerykańskim). Irlandia pozostała wierna swej narodowej nostalgii i wrażliwości.

użytkownik usunięty
Mati_GA

A ja bylem na tym filmie w pewnym starym kinie wyswietlajace filmy "niehollywoodskie", filmy Europejskie,moralnego niepokoju i inne. Tak zaczela sie moja historia z Once. Film na tyle mnie poruszyl i zaskoczyl ze musialem kupic plyte z filmem. Pomimo ze przeplacilem jestem dumny ze mam ja na swojej polce