Once

2007
7,5 53 tys. ocen
7,5 10 1 53321
7,5 32 krytyków
Once
powrót do forum filmu Once

Oscar za piosenkę "Falling slowly", ale mnie jeszcze bardziej podoba się "If you want me" (Glan Hansard and Marketa Irglova). Polecam film oraz soundtrack!!!

Juskowiak

Oscar w pełni zasłużony. piękna piosenka <3. ta druga też jest świetna. *__* pozdrawiam ;*

ocenił(a) film na 10
manny_2

Słucham całej płytki. Dawno nie słyszałem tak fajnej muzyki. Mam szczęście ostatnio do sountracków, bo bardzi mi siępodoba muza Z Zabojstwa JJ przez... oraz z Into the wild.
a z tego filmupolecam ci jeszcze kawalek "The hill" :)

ocenił(a) film na 10
Juskowiak

Jestem bardzo szczęliwa że taki film cieszy się zainteresowaniem a piosenka dostała Oskara ale dołączając się do Waszej dyskusji zastanawiam się czemu nikt nie pisze o When Your Mind's Made Up. Uważam że jest to najciekawsza pod względem technicznnym i najbardziej ekspresyjna piosenka. Do tego piękna melodia. Ogólnie rzecz biorąc -słuchałam płyty już kilkadziesiąt razy i powiem szczerze - dawno nie odczuwałam takich emocji podczas słuchania mało tego żaden utwór nie znudził mi się do tej pory. Dodatkowo o filmie, film po prostu piękny, momentami ckliwy, ale przy tym bardzo porządny. Bez tandety. Gra aktorów naturalna. O muzyce wspomniałam wczesniej. Pozdrawiam wszystkich fanów Once i Glena :))))

ocenił(a) film na 10
zbirek

szczerze?...teraz powoli ja zaczynam doceniac.
nadal jednak wyzej cenie te dwie wyzej wymienione oraz The HILL.
'dawno nie odczuwałam takich emocji podczas słuchania mało tego żaden utwór nie znudził mi się do tej pory" - mam podobnie. słucham na okraglo:)
pozdrawiam fankę!

zbirek

Ja tam najbardziejz całej płyty kocham "Say it to me know"...

gdy Glen w finale śpiewa "So if you have something to say...say it to me know..." czuć gorycz i smutek. ciarki mam za każdym razem...