Poszukuje filmu ktory kiedys ogladalem na video (ponad 20 lat). Film akcji z niesamowitymi scenami walki (prowadzone w bardzo szybkim tempie). Sceny mocno przesadzone, rzucanie sie po scianach czy podlodze (goscie zwijali sie z bolu po to by za kilka sekund wstac i walczyc dalej).
Najwazniejsze rzeczy jakie zapamietalem z filmu:
- kojarzy mi sie ze w tytule bylo cos z DELTA (oddzial DELTA - niestety nic takiego nie moge znalesc)
- glowny watek chyba konflikt miedzy policja a jakimis zbirami (moze mafia),
- glowni bohaterowie to 3 przyjaciol, dwoch gosci i jedna babka - niezle wymiatala (jeden z gosci chyba byl policjantem - wszyscy skosni),
- gdzies w polowie filmie chyba policjant (jeden z trojki bohaterow) traci rodzine w wybuchu samochodu (schyla sie po kluczyki ktore mu upadly, zauwaza bombe pod samochodem, jednak nie zdarza ostrzec zony aby nie zapalala samochodu)
- w 2/3 filmu ginie jeden z trojki bohaterow (facet). Pozostala dwoja postanawia go pomscic. Chca tez odzyskac cialo kolegi ktore (nie pamietam po co) mialy zbiry/mafia (cialo bylo w trumnie)
- ostatnie walki tocza sie chyba na jakims wiezowcu (jest tez trumna)
- w trakcie walki gosc (glowny bohater zostaje zrzucony z wiezowca jednak zawisa na jakies lince. Kobiecie udaja sie go uratowac (po pokonaniu wszystkich).
- koncowka, babka prowadzi kustykajacego kolesia i cigna trumne ze zwlokami kolegi
END
Jesli ktokolwiek kojarzy taki film (jaki tytul, moze jakies info w necie) to czekam z niecierpliwoscia na informacje.
A wracjac do tematu ONG BAK 2. Pierwsza czesc wymiatala. Czekam z niecierpliwoscia na 2.
POZDR.
moze ta babka to cynthia rothrock czy jak to sie tam pisze tylko ja pamietam ze zawsze w filmach wyginalao smialo cialo ;] i tlukla niemilosiernie radze szuknac w filmach z jej udzialem
Hmm, chyba raczej nie. Glowna bohaterka byla azjatka (o ile mnie pamiec nie myli). Mimo wszystko przegladne filmografie Cynthii, tak na wszelki wypadek
Pozdr.
Witam z tego co piszesz nasuwa mi sie pewna 3 odcinkowa seria z której oglądałem tylko drugą część ,tytuł tego filmu to Żelazne Anioły - Iron Angels *1987* data podana przez Ciebie by sie zgadzała ( ok 20 lat temu ) ,też była trójka przyjaciół ( w tym odcinku co oglądałem 2 kobiety jeden facet ) i byli specjalnym oddziałem do zwalczania przestępczości POZDRAWIAM
To jeszcze nie to, ale moze byc blisko. Bede musial przejrzec filmografie tych 3 aktorek. Cholernie ciezko cos znalesc z poczciwego VHS's
Pozdrawiam
Przychodzi mi na myśl coś takiego :Reguły odwetu(Ultra Force) z 1986 roku a tą Azjatką był nie kto inny tylko słynna Michelle Yeoh.Może o to chodzi.