PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614165}
7,3 142 tys. ocen
7,3 10 1 142202
7,0 74 krytyków
Operacja Argo
powrót do forum filmu Operacja Argo

Prawdopodobnie przez mierną kreację Afflecka. Nie od dziś wiadomo że aktor z niego słaby, za to
jako reżyser całkiem dobrze mu idzie, chyba nie powinien obsadzać siebie w głównej roli.

ocenił(a) film na 8
viciu_080

Zgadzam się w 100%, tyle, że nie chodzi mi o jego mierną rolę a raczej o to, że w ogóle się pojawił. Gdyby nie on (zbyt nowoczesny mimo przebrania), niemal uwierzyłbym, że to obraz, który powstał na początku lat osiemdziesiątych.
Niemniej, jeżeli jest w stanie tworzyć takie filmy, to ja jestem za porzuceniem przez niego aktorstwa. Może jakaś petycja? :)

tend

Można spróbować, ale pewnie krytycy to zrobią za nas :)

ocenił(a) film na 6
viciu_080

Pewnie tnie koszty. Argo miało budżet 44 mln $ , zatrudnienie głośnego nazwiska jak jego, ale bardziej utalentowanego aktorsko zbytnio nadwyrężyło by budżet. W Town jeszcze jakoś zagrał, ale w Argo tylko go uratowało, że "schował" się za brodą.

ocenił(a) film na 7
viciu_080

Ja miałam straszny niedosyt tych "ról" w które wcielali się odbijani zakładnicy... Tak sobie myślę, że jeśli oni się tak zachowywali, to rzeczywiście było to mało wiarygodne i miało niewielkie szanse na powodzenie. Np. ich spacer po ulicach Teheranu - nie prowadzili żadnych rozmów, zapisków... Byli po prostu sparaliżowani. Scena tłumaczenia filmu na lotnisku strażnikom była za to świetna. I tak samo denerwowala mnie non stop jedna mina Afflecka. Dobry film, ale dłużyzn nie dało się nie zauważyć. Dałam 7 za Cranstona, bo go uwielbiam. No i świetna charakteryzacja aktorów do pierwowzorów;)

viciu_080

głównie przez drewnianego Afflecka, widać było ból na jego twarzy kiedy usiłuje wykrzesać pół miny więcej

viciu_080

Dokładnie, gdyby nie broda byłaby kaszana straszna, ale mimo to wydawało się jakby go czasami we ogóle nie było we filmie, mimo iż jest głównym bohaterem. A kogo byście obstawiali w roli zamiast niego?

ocenił(a) film na 8
viciu_080

Russel Crowe byłby dobry :)

viciu_080

Jesli film trzyma w napieciu przez 2g, choc final znamy od poczatku - to gdzie tu niedosyt?!