oczywiście! też się długo wahałam i dwukrotnie podchodziłam do tego filmu, dzisiaj go obejrzałam i nie żałuję! ;)
Słuchaj, warto obejrzeć każdy film, albo przynajmniej zacząć :) Jak klimat Ci na początku nie podejdzie, to po prostu go wyłączysz :)
I to jest uważam właściwe podejście do filmów, nie działa tylko jak się idzie do kina, ale w kinie jest trochę inaczej.
Co do samego filmu, to pomijając czy dobry czy nie przynajmniej się czegoś dowiedziałem nowego o Iranie.
moim zdaniem totalne dno. Jeśli masz ochote na jakieś oscarowe filmy to polecam "Django" czy "Nędzników" z 2012.
Jeżeli to jest pytanie o to czy to dobry film, to powiem tylko, że spodziewałem się czegoś lepszego. Sama (prawdziwa) historia robi wrażenie a film... niezły, ale dostał Oscara na wyrost.
Warto trzyma w napięciu i jest po prostu b.dobry , choć początek lekko się dłuży. Polecam.
Jeśli tak jak ja, oglądałeś kiedyś tylko to " co puszczali w telewizji" i tym samym byłeś skazany na "Amerykańskie produkcjie" do których (jak mam wrażenie ) scenarzyści wyciągają ze starej zakurzonej szuflady jeden z 10 starych zżółkniętych wzorów scenariusza po czym w ciągu godziny nanoszą poprawki i wysyłają prosto na plan zdjęciowy, to poczujesz się jakbyś cofnął się w czasie. P.S. W moim odczuciu beznadziejna gra Afflecka wręcz zdumiewa, czasami miałem wrażenie że aktor zaraz powie, " sory , ciecie ! możemy to powtórzyć ? "
Śmiało oglądaj. Film trzyma w napięciu mimo iż nie ma w nim nie wiadomo jakiej akcji ale w trakcie oglądania rośnie niesamowite napięcie i to jest super w tym filmie. W ogóle świetnie zrobiony, w oparciu o fakty. Warto obejrzeć. Przed obejrzeniem filmu poczytaj sobie o tej operacji, może Cię wtedy bardziej zainteresuje ekranizacja tej historii