7,9 187 tys. ocen
7,9 10 1 186775
7,5 82 krytyków
Oppenheimer
powrót do forum filmu Oppenheimer

Kiedyś czytałem lub słyszałem a może sam do tego doszedłem ,że trudno jest zrobić dobry film biograficzny bo twórcy chcą w flmie umieścić jak najwięcej wątków ty ważny ,oraz te które można chyba ominąć i film zaczyna oglądać tak jak by się kartki encyklopedi by się przewrcało.A nie oglądając film.
Oppenheimer na pewno się tak nie ogląda ,Ogląda kino biograficzne jak thriller po prostu film przez duże F Świetnie zcalone kino zagrane przez każdego w sposób fenomalny każda rola w tym filmie to kunszt aktorski na wysokim poziomie od głownej roli no tu nie ma co rozpisywać Oscar powinnen być ,tu też chyba będzie nawet nie jedna nominacja co kategori druga rola drugoplanowa ale tu chyba z tych wszystkich bardzo dobry ról ja bym wymienił Robert Downey J
I jeszcze bym dodał malą rólke ale jak wyrazistą ktoś mi powiedział facet pojawi na ekranie na kilka minut a potrafi ten swój czas wykorzystać do perfekcji mowa tu o Gary Oldman .Scena wybuchu powiem tak jak oni musieli patrzec przez szkła ciemne to ja sam na sali załowałem przez chwile że nie mam taki szkiełek przy sobie czyli można samemu dopowiedzieć czy scena wybuchu reżyserowi wyszła jak się miało odczucie w sali kinowej .Jescze na końcu kilka słow o samym zaintersowanym
ja tu nie chce pisać o jego decyzjach skutkach ty decyzji o tą jak rząd wykorzystal nie wykorzystał ,ale zawsze naukowcy to tacy zamknięci ludzie sobie wyuczeni ale w sprawach naziemny sobie jakoś nie radzą nue umieją nawiązywać kontktów ludzki i dotego współpracować ze sobą .To jest moje osobiste zdanie Oppemheimer okazał przeciwnością nukowców jaki ja kojarze swoim zachowaniem jest przyjacielski potrafi dzielic wiedzą czerpać od innych ich wiedze i do tego próbujący kochac .Facet pozytywny tworzy bombe atomową wiadomo że jego cele załozenie były inne niż chyba teraz gdzie posiadanie tej bomby przez panstwa ma budzić lęk w panst któte tej bomby nie posiadająw swoim arsenale bojowym.

8/10