Głośno się zachęca, żeby wybrać się na ten film do kina IMAX. Czy faktycznie jest warto? Czy oprócz dodatkowego obrazu jest coś jeszcze, na czym zyskuje film w formacie IMAX? Robił ktoś porównanie seansu do zwykłego kina?
Witam, mam nadzieję że zdążyłem, Nie warto iść do IMAX. Film nie poświęca uwagi żadnej efektywności. Większość scen rozgrywa się w jednym bardzo małym pokoju. Proszę nie iść do kina z nastawieniem na efektywność film to praktycznie dokument.
Wg mnie aspekt audiowizualny jest na pewno lepszy w IMAXie, niż w normalnej sali.
Tylko że w tym filmie nie ma nacisku na te efekty. Dla jednej sceny chyba nie warto przepłacać.
Różnica w cenie nie jest wielka i wg mnie warta tego, bo odczucia znacznie lepsze w IMAX.
Według mnie nie warto jeśli masz się specjalnie fatygować do IMAXa. To film gdzie głównie siedzą i gadają, często w małych ciasnych pomieszczeniach. Jest tam właściwie jedna "kinowa" scena która też nie jest jakoś specjalnie widowiskowa. Spokojnie można obejrzeć Oppenhaimera w normalnym kinie.