6.2 ?:) rozumiem, że pomysłowość to kolejna cecha, której polski widz nie jest w stanie zaakceptować. zazdrość, kompleksy ?:P chyba... chyba tak. a może głupota ? - oo tak. na pewno tak.
(")
oby filmweb nigdy się nie stał forum międzynarodowym. bo inaczej będzie wstyd :)
Zanim napiszesz kolejne bzdury nie mające żadnego pokrycia w rzeczywistości to sprawdź oceny tego filmu na formach międzynarodowych "polaczku".
Film nawet ujdzie 6/10 ale zaraz dam mu 1/10 z dedykacją dla ciebie.
Na IMDB 6.6, czyli jednak Polacy mniej więcej go ocenili podobnie. Następnym razem radzę sprawdzić zanim się napisze. To dopiero się nazywa bezmyślność. A może głupota? oo tak, na pewno tak :)
Jak dla mnie film to takie nudy na pudy 4/10 i za dużo z niego nie wyniosłem :(
niestety nie sprawdziłem tego wcześniej.
w żaden jednak sposób nie wpływa to na moją opinię. nadal uważam, że średnia filmu jest mocno zaniżona - głównie przez niedocenienie pomysłu autora.
mój pierwszy komentarz oczywiście był bardzo uproszczony. stąd mylnie nazwałem polskiego widza zakompleksionym głupkiem. stąd też, pojawił się błąd, który polegał na niedopatrzeniu.
dzięki waszym komentarzom zdałem sobie sprawę, że niezależnie od skali umiędzynarodowienia portali filmowych, tzw średnia ocena filmu jest kompletnie bezwartościowym dodatkiem :-) i nieważne czy chodzi tutaj o polskie czy zagraniczne forum.
także - zgodnie z waszą logiką wypowiedzi- wstydu i tak nie będzie, bo inni mają gorzej. a przepraszam, mają niewiele lepiej ... :-)
(")
no i jednak wolę należeć do grona ludzi głupich, niż być w gronie, w grupie ludzi tak mądrych jak wy.
B-D
Ta część, gdzie pisałem o "głupocie", była zapożyczona z twojego postu, więc w sumie sam się oceniłeś. Natomiast wcale nie mówię, że jestem mądry. Prawdopodobnie jestem głupszy od ciebie =P
Co nie zmienia faktu, że ciągle myślę, że film był nudny. Pomysł, faktycznie - ciekawy, za to właśnie film dostał ode mnie 4/10, bo za cóż innego =P Ale pomysł to nie wszystko.
I to pisze chłopak, który daje 10/10 dla melodramatu "Duma i uprzedzenie". Litości. Film osada jest nudny i ciągnie się jak flaki z olejem.
No właśnie, Duma i Uprzedzenie to gniot! Jak można serwować ludziom takie buuuuuble gdzie przez większość czasu nic się nie dzieje, podczas gdy w dobrym filmie mogliby już wypatroszyć z dziesięcioro chłopa, a jedenastego napocząć. Kicha!