Gorszego gniota nie widziałem! To miał być horror? Przecież tam nic strasznego nie było! Wcale się nie bałem! Pół filmu to była nuda straszna! Nic się nie działo! Przysypiałem bez przerwy, z pół filmu przespałem! Najgorsza jest jednak amatorszczyzna jaką odwalili filmowcy. Było widać że te potwory to poprzebierani aktorzy! Jak Ivy zabiła tego potwora, jak on wpadł to tego dołu, to tam było widać twarz, było widać że to przebrany człowiek! Co to miało być!!!??? Takiej tandety i amatorszczyzny nie widziałem jeszcze nigdy! Albo to że akcja dzieje się w XIX wieku (tak wygląda mi to) a potem nagle samochód!? To co ona się w czasie przeniosła? Co to miało być "Powrót do przyszłości 4"??!! Naprawdę gorszego filmu nie oglądałem! Aż dziw bierze że ten aktor co grał Pianistę zgodził się zagrać w takiej szmirze!
Po pierwsze: Nie, to nie miał być horror. Jak byk pisze "thriller". Na drugi raz czytaj dokładniej a potem się rzucaj.
Po drugie: Z założenia te "potwory" to byli ludzie, które starszyzna z tej wioski sama stworzyła by ludzie nie wychodzili poza ową wioskę. Ci, z kręgu "dyktujących prawo wioski" doskonale wiedzieli że żadne potwory nie istnieją!
Pozdrawiam.
No ja poszedłem na ten film przygotowany na horror bo tak właśnie był reklamowany... jako horror. W kinie okazało się, że film jest śmieszny i kiepski, chciałem dać Shaymalanowi jeszcze jedną szansę po beznadziejnych Znakach, niestety. gówno.
Hej, albo masz rozdwojenie jaźni albo tak bardzo chcesz z kimś pogadać że prowokujesz jak zwykły trol.
http://www.filmweb.pl/topic/1215607/Film+na+jeden+raz.html
Wiem że takim się nie odpisuje ale ne mogłem się powstrzymać.
Kurczę, ludzie to mają naprawdę nasrane w głowach :/ Tak, on chyba ma rozdwojenie jaźni :D
Ja myślałam, że to jakaś masa będzie a to był taki gniot! Rzeczywiście poniżej moich oczkeiwań. Nie jestem jakiś znawcą albo krytykiem filmowym, ale to mnie się nie podobało. W dodatku kiedy się skończyło to czekałam na jakis napis `koniec części pierwszej`, ale po 3 minutach napisów końcowych taki nie nastąpił więc stwierdziłam, że był to największy shit jaki obejrzałam i wyłączyłam TV.
Zgadzam się. Ja myślałam, że to jakaś masa będzie a to był taki gniot! Rzeczywiście poniżej moich oczkeiwań. Nie jestem jakiś znawcą albo krytykiem filmowym, ale to mnie się nie podobało. W dodatku kiedy się skończyło to czekałam na jakis napis `koniec części pierwszej`, ale po 3 minutach napisów końcowych taki nie nastąpił więc stwierdziłam, że był to największy shit jaki obejrzałam i wyłączyłam TV.
Wcale nie dziwię się negatywnym opiniom.
Głównie spowodowane jest to tym, że wszem i wobec było ogłaszane, iż mamy do czynienia z przerażającym, trzymającym w napięciu filmem grozy... i tak byłem nastawiony, oglądając film Shyamalana.
I nie ukrywam, że byłem początkowo zawiedziony.
Dopiero po następnym obejrzeniu zdałem sobie sprawę, że film jest naprawdę DOBRY, może nawet porównywalny do 'szóstego zmysłu'.
Także więc zachęcam tych 'nienasyconych' do ponownego obejrzenia.
A niby gdzie pisze że to horror??? Od razu widać że jesteś jakimś dzieckiem
neostrady które jak nie ma w filmie efektów specjalnych od razu uważa to za
amatorszczyznę i beznadzieje. Po prostu żal...
Po pierwsze, mój drogi/moja droga, poprawniej brzmi BYŁO NAPISANE, a po drugie nikt nie powiedział, że to horror, lecz thriller, z którym również nic wspólnego film nie miał. Był tanim filmidłem, który wydawał się dobry (moim zdaniem) po tytule oraz krótkim opisie filmu, który znalazłam w gazecie z programem telewizyjnym kiedy to po prostu zwyczajnie nudziłam się. Jednak dobry nie był jak już mówiłam wcześniej i nie ma co się sprzeczać tylko przyznać rację, a nie chodzi tutaj o brak jakichś efektów specjalnych (takich jak do tanich japońskich czy chińskich horrorów), jak wspomniałeś/-aś.
"Jednak dobry nie był jak już mówiłam wcześniej i nie ma co się sprzeczać tylko przyznać rację" - jak ja nie lubię ludzi, którzy uważają, że ich opinia jest jedyną słuszną. Osobiście uważam, że film jest świetny, bo pokazuje wiele kwestii psychologicznych. Ale przekonywać nikogo nie zamierzam, nie podobało się, to trudno, następnym razem radzę wybrać film innego reżysera.
A ja na tym czymś byłam w kinie. Pierwszy raz wyrzuciłam kasę w błoto. Reklamowali, że to horror. Teraz jak dali w telewizji to thriller. Trzeba było to tak reklamować jak wchodziło do kin. Szkoda pieniędzy...
Autorze jesteś idiotą ? Czy to prowokacja ...?
W filmie chodziło właśnie o to ,że to nie "potwory" tylko przebrani ludzie ...
Akcja tak na prawdę dzieję się w dzisiejszych czasach tylko ta osada jest odizolowana od świata.
W ogóle to ja się zastanawiam kto spłodził takiego bezmózga skoro po obejrzeniu tego filmu dalej sądzisz ,ze to miał być horror i nic ,kompletnie nic nie zrozumiałeś... !
Nie chce mi się nawet nic tłumaczyć bo komuś takiemu nie warto...
Tutaj musze się zgodzic W POŁOWIE. Film nie jest horrorem (a gdyby tak napisano to jedyne co pozostałoby mi do zrobienia to wyśmiać wszystkich odpowiedzialnych za to), więc nie trzeba mówić, że był to `żenujący film, który wcale nie był horrorem`, bo nie miał być horrorem nawet w zamierzeniu.
SPOJLERY(nie ogladales, nie czytaj tego posta:))
nie wiem czy to prowokacja ale autor jest idiota
moze dlatego ze pol filmu wlasnie przespal?
widac ze naprawde nie zrozumieles filmu
i to nie komentarz w stylu "nie podoba sie-tzn ze nie zrozumiales"
ty naprawde nie zaczailes:)
"Było widać że te potwory to poprzebierani aktorzy! Jak Ivy zabiła tego potwora, jak on wpadł to tego dołu, to tam było widać twarz, było widać że to przebrany człowiek! Co to miało być!!!???""
te potwory to byli wlasnie przebrani ludzie i o to m in chodzi
ludzie udawali potwory zeby straszyc ludzi z osady
"Albo to że akcja dzieje się w XIX wieku (tak wygląda mi to) a potem nagle samochód!? To co ona się w czasie przeniosła? Co to miało być "Powrót do przyszłości 4"??!!"
akcja nie dziala sie w XIXwieku
akcja dziala sie w terazniejszosci
ludzie z osady zyli w ciemnocie, jak w dawnych czasach
a strach przed "potworami" trzymal ich z dala od realnego swiata
bohaterka przedarla sie przez las i byly drogi i samochody, to wlasnie swego rodzaju puenta filmu
nie wiem, czy naprawde nie zaczailes czy to tylko prowokacja
w obu przypadkach, sorry ale jestes glupi...
Jeśli nie widzieliście jaką ocenę dostał ten film od założyciela tematu to zobaczcie i skończcie spojlerować! :P
maniekstasiek, jesteś genialny. Film oceniasz 10/10, a na forum piszesz "taki tekst". Genialna prowokacja, a najbardziej podoba mi się "Powrót do przyszłości 4" ...
Ty baranie gdybyś uważał na filmie to byś wiedział że te potwory to przebrani ludzie którzy nie chcieli żeby dzieci wychodziły do lasu potem co do wioski to jej założyciele chcieli odizolować się od pieniędzy, bójek , sporów i od współczesnego świata bo wiedzieli ile zła się dzieje za murem.
Wiesz co dziecko idz poglądać pokemony bo ten film jest dla ciebie za bardzo skąplikowany.
akcja WYGLĄDAŁA ba XIX w ponieważ odizolowali się oni od cywilizacji, mondziole. Co do dołu i potwora - chyba o to chodziło, że to wszystko jest upozorowane z tymi potworami? Denerwują mnie takie flety jakim jesteś, bo nie znasz sie, a za przeproszeniem "pierdolisz". Nagraj coś lepszego, skoro jesteś takim super scenarzystą, reżyserem, aktorem i producentem. Rola Brody'ergo została zagrana dobrze. Polecam film The Jacket.
rzeczywiście w ogóle nie był straszny, a po obejrzeniu trailera myślałem,że taki będzie, niestety przeliczyłem się i bardzo zawiodłem na tym filmie, tym bardziej, że potwory które miały straszyć tak naprawdę były ludźmi przebranymi za te potwory
no tak, o to chodzilo w tym filmie:)
bardzo dobry ale jak ktos oczekiwal klasycznego horroru o potworach to rzeczywiscie pewnie sie rozczarowal
No ja się spodziewałem tylko dobrego filmu a ten był do dupy. Jakbym miał 14 lat to może by mi się podobał...a tak to nic tylko się śmiałem. Scena z biegającą po lesie ślepą ździrą była super.
Ktoś tu całkowicie nie zrozumiał filmu a się rzuca....film był prosty do zrozumienia więc aż dziw bierze, że ktoś wypisuje takie bzdury..