Osada

The Village
2004
6,2 189 tys. ocen
6,2 10 1 188728
5,3 39 krytyków
Osada
powrót do forum filmu Osada

Dziś obejrzałam ten film z koleżanką na dvd. Muszę przyznać,że nie pamiętam kiedy ostatni raz tak się uśmiałam na jakimkolwiek filmie! :D Pomijając fakt, że dvd miało tylko angielską wersję językową (jak to w Anglii bywa) - musiałyśmy się trochę domyślać :P Cały film mogę określić jako DZIWNA bajkę.. Lasek za płotkiem, XXI wiek i nikt nie wiedział, że znajduje się tam osada, która bądź co badź malutka nie byla... Poza tym - nie mówcie, że postać szalonego człowieka, robiącego takie miny non-stop, nie rozśmieszała :D Mnie bynajmniej cały czas. Do tego samo zakończenie - dziewczyna wpada, daje lekarstwo i napisy końcowe. Po jakichś 3 minutach ogarnelam sie i padło pytanie 'to już koniec? Gdzie jakaś puenta?:D'.
Niestety muszę przyznać, ze oczekiwałam czegoś duuużo, dużo lepszego.
Dam 6/10, bo po całym dniu pracy naprawdę nieźle poprawiło mi humor ;)

ocenił(a) film na 10
ZamroZonA

gdzie tu puenta?-zastanow się!-skoro nie rozumialas calosci tylko domyslalas sie poprzez obraz-to chyba nie masz wiele do powiedzenia na temat filmu-bo on wlasnie w duzej mierze opiera sie na dialogach..no ale..bez pl wersji jezykowej(nie znajac dobrze jezyka) to polecic Ci moge cos w stylu.. no nie wiem moze muminkow;]

ocenił(a) film na 6
_suspect_

Przepraszam b ardzo, ale od zawsze uważałam, że odwoływanie się do cudzych 'ulubionych' jest bezpodstawne. To, że Muminki są jednym z moich 'ulubionych' nic nie oznacza - nitk ciebie nie wypytuje co ma ulubiona bajka z dzieciństwa do osady.
żeby cię zadziwić napiszę nawet, że zrozumiałam cały film - a to, że nie zrozumiałam może kilku/ kilkunastu słow nie ma na to wpływu - wbrew pozorom znam język dobrze i nie domyślałam się TYLKO przez obraz :]
Myślę, że mogłoby być coś na koniec, niż samo podanie lekarstwa. Puenta puenta - nadal nie zmienie zdania, ze film strasznie przereklamowany (w dodatku w trochę złym kierunku - przez co wiele osób oczekiwało całkowicie czegoś innego), dodatkowo fakt tej całej wioski w lesie, o którym już wspomniałam, w sumie można by było przyczepić się jeszcze do czegoś innego w tym całym 'spisku'.
Poza tym - każdy ma swoje zdanie i tyle :]

ocenił(a) film na 10
ZamroZonA

apropo trailerow-racja-zwabil do kin ludzi liczacych na jakies masakry itp.a tu rozczarowanie, bo film niesie cos innego niz rzez...wracajac do muminkow-nawet nie wiedzialem ze masz w ul.-teraz tez nie sprawdzalem-taki tylko przyklad dalem-racja kazdy ma swoje zdanie-pozdrawiam;]

ocenił(a) film na 6
_suspect_

W takim razie z tymi Muminkami to niezły strzał był :P