Osada

The Village
2004
6,2 189 tys. ocen
6,2 10 1 188729
5,3 39 krytyków
Osada
powrót do forum filmu Osada

Dlatego tak niska średnia. Przepiękne ujęcia, przepiękna muzyka, zadziwiająca gra aktorska, fantastyczny klimat. Ale przeciętny widz tego nie dostrzeże.

Witcher

zgadzam się, nie dla plebsu, raczej dla rodzin robotniczych

Witcher

poza tym, niemal 7 to ocena bardzo wysoka, stanowczo zbyt wysoka

ocenił(a) film na 9
Witcher

10 z miejsca za pomysł. Oglądałam go z kuzynem o 3 nad ranem i nie usnęłam xp Byłam nim wręcz zafascynowana.. ludzie kiedyś naprawde mysleli, że takie kreatury istnieją. Pan Brody choc nie grał głownej roli, odwalił kawał dobrej roboty, granie upośledzonej osoby na pewno łatwe nie było..
Jak ktoś mysli, że ten film jest kiczowaty albo Bóg wie co jeszcze, to jest po prostu dziwny i nie dostzega piękna tego filmu.

użytkownik usunięty
Witcher

On jest po prostu cudowny. Oglądnęłam go jakis dwa lata temu i był dobry, a teraz po ponownym oglądnięciu uważam, że jest wspaniały, genialny. Największe wrażenie zrobił na mnie Adrien Brody, choć i inni nie zawiedli. Było super. 10/10

Witcher

DOkładnie tak samo uważam. To film dla inteligentnych ludzi, czyli dla ok 3% naszego społeczenstwa - niestety!!!

POLECAM :)

ocenił(a) film na 9
Witcher

Nie no ja znam wiele osób w tym i wrażliwych które jakoś... no nie łyknęły tego filmu. Trudno - ich strata. Dla mnie obejrzenie tego filmu (jaka szkoda że nie w kinie!) to było coś co zdarza się raz na 100 filmów może. Boję się oglądać go drugi raz. Szkoda że ma tak niskie noty, ale może jak ktoś poczyta dyskusje to zauważy że dla części ludzi ten film był czymś niesamowitym i może wtedy z ciekawości po niego sięgnie...

A muzyka (słuchalem soundtracka) to jest coś niesamowitego. Fakt - jeden z najpiękniejszych filmów o miłości...

Pozdrawiam wszystkich osadników :)