Przez te wszystkie natrętne reklamy w internecie, które nazywały "Osadę" horrorem, do kina poszli wszyscy ci żałośni miłośnicy horrorowej, amerykańskiej tandety!! Osada to piękny film z cudownym przesłaniem. To dramat o rozterkach moralnych. I oczywiste jest, że film ten nie spodoba się osobą, które lubią np. "Krzyk"!! To nie film dla ludzi, którzy boją sie mordercy wyskakującego z szafy, bo nie o to w tym filmie chodzi!!
To prawda, ze reklamy były kierowane do innego targetu jak to mowia spece od reklamy. Tak smao było z Zakochanym bez pamięci. Czesto takie filmy tracą na tym, ze półgłowki idą je oglądac, a potem narzekają.
Ale łatwiej sprzedac bilety na horror niz dramat prawda?
Niestety wszystkie filmy Shyamalana maja "dziwny" sposob promocji. Nie mam pojecia co on chce w ten sposob osiagnac. Jest to moj ulubiony rezyser, osada to moj ulubiony fillm, a kazda jego produkcja posiada niesamowity i specyficzny klimat, ktory ciezko zapomniec.
Niedlugo wyjdzie "lady in the water", ale boje sie ze bedzie to film reklamowany jako jakis thriller, a z nim niewiele bedzie mial wspolnego:]
pozdr.
Ja również uważam, że "Osada" to najlepszy film Shyamalana. Cieszę się, że ktoś myśli tak samo jak ja, bo już myślałem, że jestem jedyną osobą, która dostrzegła piękno tego filmu.
WŁAŚNIE !!! Słusznie gadacie... Też poszedłem na Osadę z przeświadczeniem, że obejrzę dobry horror, a to zupełnie co innego. Bardzo wartościowy film...
znakomici ludzie się tu wypowiedzieli. Osada nie jest horrorem, to dramat utopijny, thriller psychologiczny, coś w tym stylu. Przez to, że reklamowano Osada jako horror, film wielu osobom się nie podobał. Liczyli na krwawą jatkę. Ale to ich problem. Mnie tylko boli że ma on tak niską ocenę.
The Village Rulezzzzzzzz!!!!!!