Osada

The Village
2004
6,2 189 tys. ocen
6,2 10 1 188729
5,3 39 krytyków
Osada
powrót do forum filmu Osada

Jak to mozliwe...

ocenił(a) film na 9

że tak znakomity film ma tak niską notę?

crysis

nie mam bladego pojęcia :P ja dałem 8/10 :D

ocenił(a) film na 8
crysis

też tego nie rozumiem, no ale niestety <za krotki>

ocenił(a) film na 2
crysis

Ponieważ większość, z którą w tym przypadku się zgadzam uznała, że ten film jest słaby. Jest jakaś grupka ludzi, którym ten film się podobał zazwyczaj są to fani tego właśnie reżysera i podobają im się te dziwne filmopodobne twory.

użytkownik usunięty
jerzunio

jestem fanką reżysera, ale film spodobałby mi się cholernie nawet gdybym nie byłą:)

ocenił(a) film na 10
jerzunio

A ja nawet do tej pory nie wiedziałam, kto jest reżyserem, a film i tak jest jednym z moich ulubionych..

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2

a Ty osadę na 9/10, idź się zabij.

crysis

Bo dzieciaki myślą, że to krwawy horror o potworach z lasu i szybko się nudzą?

ocenił(a) film na 10
Maciej29

"Bo dzieciaki myślą, że to krwawy horror o potworach z lasu i szybko się nudzą?" przykro móić ale.. wiele dorosłych osób, które oglądały ten film właśnie tak doń podchodziło (przynajmniej ci, z którymi rozmawiałem na ten temat) Sam uważam film za zanakomity choćby przez świetną, klimatyczną muzykę i doskonale, realistycznie zagrane postacie. Poprostu każdy wymaga czego innego od filmu.

ocenił(a) film na 8
Obiwan

Zgadzam się. I w zasadzie chyba nie można mieć o to wielkich pretensji...

ocenił(a) film na 10
Maciej29

lepiej się tego nie dało ująć

ocenił(a) film na 2
Maciej29

Chciałbym tylko zauważyć, że trailer do tego filmu był zwykłym oszustwem. Więc owszem np ja myślałem, że idę na kompletnie inny film.

ocenił(a) film na 9
crysis

Film był rewelacyjny :)
ciekawa fabuła + soudtrack od którego nie mogę się opędzić :)

(a na film właśnie przez niego trafiłam :])

użytkownik usunięty
crysis

poniewaz filmweb zostal zasrany przez fanow '2012'. czyli totalnych idiotow. "beznadziejny, ekstra, super, spoko, zarabisty, boski, gniot, dno", czyli z serii "co sadzisz o filmie?".

użytkownik usunięty
crysis

bo wiekszosc dzisiejszej klienteli chodzacej do kina to pajace, ktorzy oceniaja obecnosc jako arcydzielo, a np. cos johna carpentera jako "gowno 0/10", dziekuje.

ocenił(a) film na 2

No widzisz ja Carpentera kocham, zwłaszcza "The thing", który jest moim ulubionym horrorem, ale sorry film, w którym po lekarstwa dla poszkodowanego człowieka wysyłają w "niebezpieczny" las ŚLEPĄ kobietę... sorry, ale nie jestem w stanie przełknąć takiego gówna i przymknąć oczy na taką głupotę, Jeśli film, żeby pchnąć akcję do przodu potrzebuje takich wyssanych z palca idiotycznych pomysłów to znaczy, że ktoś tu nie potrafi napisać dobrego scenariusza.

ocenił(a) film na 8
crysis

Czemu niska samoocena?? Hmmm...

Większość ludzi spodziewała się krwiożerczych potworów, walk z odcinaniem kończyn i dużą ilością krwi (dużo krwi - przede wszystkim)

Dostała film, w którym dominowały różnego rodzaje refleksje, symbole, które jak w przypadku "Znaków" (spod ręki tego samego reżysera z udziałem Mela Gibsona) miały w ekranizacji duże znaczenie :D

Z drugiej strony mogą czuć się nieco oszukani, bo oglądając zwiastun można odnieść wrażenie, że będzie to typowy film grozy :DD

Nikodem94

Ja nie spodziewałem się krwiożerczych scen, ale kiedy idę np. na koncert Iron Maiden, to nie spodziewam się piosenek dla przedszkolaków o leśnych stworach. Niestety, poziom wymagań ludzi się ciągle obniża (standardem jest w obecnej muzyce 500-krotne powtórzenie tego samego "sampla" w jednym utworze), a jednym z objawów jest repertuar kinopleksów, zaś w innym - zachwyty nad czymś tak nizinnym, jak Osada.

voleon

"kiedy idę np. na koncert Iron Maiden, to nie spodziewam się piosenek dla przedszkolaków o leśnych stworach."

Zawsze się rozczarowujesz, co? :P

Spajkpl

"kiedy idę np. na koncert Iron Maiden, to nie spodziewam się piosenek dla przedszkolaków o leśnych stworach."

Łopatologiucznie: wtedy idąc na film pt. "Osada" do kina nie spodziewam się, że to aż taki shit.

ocenił(a) film na 9
crysis

Myśleli że otrzymają horror a tu wyszedł dramat z mała dawką dreszczyku i już nudny dla pustaków.

crysis

Bo jest słaby. Tłumaczenie o debilach będących większością filmwebu nic tu nie pomoże. Film był naprawdę dobry, ale potem Shyamalan postanowił wszystko zepsuć.
Końcówka była tak debilna, że nie mam nawet porównania.

ocenił(a) film na 8
crysis

Dałam 8 , ale niestety każdy ma inny gust , pozdrawiam :-)