o co biega (zresztą już gdzieś widziałem taki motyw) niepotrzebne było to żalosne zagranie z wyjasnianiem sprawy. Ach te przewidywalne filmy konspira + najprostsze a przy tym najbardziej radykalne rozwiązanie, im wiecej się kombinowanych filmów ogląda tym łatwiej przewidzieć następne ci filmowcy to chyba z jakichś modeli korzystają.
Jak można zagrać niewidomą która kieruje i zatrzymuje wzrok na osobie z którą rozmawia.
Wniosek: horror (mało tu tego horroru) taki jak zwykle - beznadziejny - ze schematów ale dzięki wątkom kombinowanej fabuły to jeden z lepszych thrilerów czy dreszczowców czy jak to zowią
tu lecą takie teksty na tym forum
ale również nie zdziwił bym się jakby pod filmem gatunek był pomylony (zreszta nie pierwszy raz to by miało miejsce(
Ten film jest kiepski. Jeżeli przesłanie to jego jedyny atut to naprawdę nie wiem jak można dawac mu 10\10. Kiepska fabuła, miał zaskakiwac odebralem to MEGA zaskoczenie z podniesionymi brwiami z bezsensownosci.
Nuda do kosmosu a co do niewidomej to mnie ciekawi czemu szla tylko w dzien a w nocy odpoczywala skoro jej to wszystko jedno :D :D
"zemu szla tylko w dzien a w nocy odpoczywala skoro jej to wszystko jedno"
Nawet będąc niewidomą trzeba odpoczywać...
No filmik w zwiastunach zapowiadal się fajnie... myślałem, że będzie to kolejny udany thriller w którym głównym wątkiem jest zagadka, i straszenie, a nie jak w przypadku innych filmów pokazywania obślizgłych potworów oraz mnóstwa krwi... i "osada" na poczatku zapowiadała się dobrze, ale chyba chcieli trochę pokręcić fabuła i dlatego koniec troche zaskakujący, a mi przynajmniej zabardzo sie nie podobał... czuję lekki niedosyt, daje temu filmowi 8/10 ale dodam go do ulubionych, bo takie gatunki lubie najbardziej(bez krwi i jakis tam obślizgłych stworów)
kochani, osada to nie horror to raczej dramat.. :]
I nie mówcie ze niewidomi "nie widzą".. on widzą na swój sposób i uwierzcie mi, orientuja sie w terenie czasami nawet lepiej niż pełnosprawni ludzie... ;)
A przesłanie wcale nie było banalne... Chyba ze ktoś szukał w tym filmie psychopatycznetgo mordercy, albo gwałciciela.. Jeśli oglądacie ten film tylko po to, to radzę odłożyć kasetę spowrotem na półkę... ;)
Ktoś kto nie rozumie tego filmu mówi że jest beznadziejny... :/
"...Ktoś kto nie rozumie tego filmu mówi że jest beznadziejny... :/..." no właśnie a ktoś kto go rozumie mówi że jest prostacki
".... I nie mówcie ze niewidomi "nie widzą".. on widzą na swój sposób i uwierzcie mi...." widzą umysłem a nie jak w tym filmie oczami w tym filmie wygladało to mniej wiecej tak: niewidoma nie widzi że się ściemnia a zatrzymuje się na nocleg, po kiego grzyba skoro miała priorytetowe zadanie
"niewidoma nie widzi że się ściemnia a zatrzymuje się na nocleg, po kiego grzyba skoro miała priorytetowe zadanie" -
Spróbuj iść dzień i noc bez odpoczynku.
wszystkie zwaistuny, producenci zapowiedzieli ten film jako horror, film grozy. mamy więc prawo tak ten film nazywać. A Osada okazała się dramatem. I rozczarowała... Promocja potrafi zabić film.