Ten film to przyklad totalnej klapy ktora zarabia na siebie jedynie poprzez dosc obszerna reklame w mediach. Film ten jest przede wszystkim o miłości! Pomysł na tenfilm nie jest może najlepszy ale na pewno jest trudny do zrealizowania. W tym przypadku rezyser poniosl klęskę. Idea całej tej osady w filmie została słabo wyszczególniona przez co widz odbiera ten film jako totalny absurd i bezsens, jak jakąś nudną i nic nie znaczącą historię. Przez co nie wyciąga konkretnych wniosków z zachowania rady starszyzny w osadzie.
Ogolnie film nie wiele trzyma w napięciu (tylko na początku). Jest w nim pare ciekawych scen jednak ogołem nie polecam tego filmu ani fanom trillerow ani filozofom (a szkoda bo pomysł filmu bardziej pasuje do tych ostatnich).
jesteś tępy!!!!!!!!!!!!!!! to nie jest film o miłości, ale o pragnieniach człowieka, podkreślam normalnego, nie takiego jak ty, o pragnieniach wolnoći, bezpieczeństwa w swiecie pełnym przemocy, obłudy, chamstwa, zła. Ale ci od których chcemy uciec są tak głupi, że nie wiedzą ,ze to oni stanowia problem. chciałabym życ w takiej Osadzie, byle nie widzieć takich głupich komentarzy... ANKA
jesteś tępy!!!!!!!!!!!!!!! to nie jest film o miłości, ale o pragnieniach człowieka, podkreślam normalnego, nie takiego jak ty, o pragnieniach wolnoći, bezpieczeństwa w swiecie pełnym przemocy, obłudy, chamstwa, zła. Ale ci od których chcemy uciec są tak głupi, że nie wiedzą ,ze to oni stanowia problem. chciałabym życ w takiej Osadzie, byle nie widzieć takich głupich komentarzy... ANKA
Dziwie sie,ze ktos kto pisze o kims "tepy" chce zyc w osadzie, w ktora zadzi klamstwo i tajemnice. Tworzenie na sile czegos,co nie istnieje i nie moze istniec - to jest dopiero tepota!! ten film wlasnie pokazuje, ze utopia to cos,czego nie da sie stworzyc..a juz na pewo klamstwo nie jest obrym na to sposobem..no i musisz sie zgodzic, ze ludzie, ktorzy poszli na ten film po obejrzeniu zwiastunow zostali oszukani!! ja, po obejrzeniu znakow i osady wpisuje Shyamalana na czarna liste!!
wpisz na czasrna liste siebie, jeśli ci się dobrze zyje wśród oszustw, morderstw, kradzieży i wrednosci ludzi, ale może tobie to nie przeszkadza... bo sam taki jestes...
Ja powiem tak : Osady jeszcze nie widzialem , czekam az moje kochane kino ktore jest dopiero na etapie ZonZeStepford , wrescie sie zbierze w sobie i wyemituje Osade ( jesli czyta to ktos z zarzadu kina "Polonia" we Wloclawku , to na litosc boska , zrobcie cos z tym kinem !!!! ) . Sorcia za dygresje :D
Ale za to ogladalem reszte filmow M. Night Shyamalana i jestem wciaz pod ogromnym wrazeniem . Z lekkim niedosytem wyszedlem po obejrzeniu Znakow , lecz ten film i tak ocenilbym na okolo 8/10 , lecz ( i tu bardzo wazne : ) ten film musi trafic w GUST ! nic wiec dziwnego ze dla jednch jest totalna klapa .
Podejrzewam wiec , ze podobnie moze byc z osada . Dla kogos kto poszukuje wartkiej akcji i bezsensownych walk - takich nie znajdzie - moze byc filmem nieudanym ! Sadzac jednak po genialnej rezyserii i szachowaniem napieciami w Znakach , Osada trafi raczej do fanow inteligentego kina .