Osada

The Village
2004
6,2 189 tys. ocen
6,2 10 1 188729
5,3 39 krytyków
Osada
powrót do forum filmu Osada

...niektórzy twierdzą, że jest nudny, bo wolą krew, potwory i generalnie sieczkę.... A mi pomimo kilku wpadek reżysera oraz kilku naciąganych scen, film się podoba. Nawet ciekawa jest cała ta koncepcja ;) (Ci co oglądali, wiedzą :)
Przyznam, że w kilku momentach NAPRAWDĘ się bałam....brrrr.....
Nie żałuję, że poszłam do kina na ten film.

użytkownik usunięty
Miss_Xev

Zgadzam sie z Tobą, ja uwielbiam fimy które trzymaja w napięciu a ten taki własnie był, muzyka i wyczekujące sceny poprostu mnie rozwalają. Dla mnie bomba! Kazdy ogladając film oczekuje czegos innego, ja dostałam to czego sie spodziewałam. W kinie efekt jest zdecydowanie lepszy! Polecam!

użytkownik usunięty
Miss_Xev

no nie wiem czy masz racje... niektorzy nie poszli na horror z wielka iloscia krwi, ani na dramat( jakim byla osada), wiec czego oczekiwali?
myslaam ze to bedzie thriller psyhologiczny cos niby jak w 6 zmysle ktory mial zaskakujace zakonczenia. a w osadzie:) domyslilam sie konca po tym jak okazalo sie ze nie ma zadnych potworow...a bac sie mozna bylo na samym pocztku jak nie bylo dokladnie widac potworkow(bo one byly smieszne).gdy szlam na osade milam do wyboru garfilda...

użytkownik usunięty

właśnie - od razu było widać, że te potwory to lipa. lubię masakrę, ale lubię też filmy bez niej, tzw psychologiczne. ale ten był nudny. moja siostra nawet usnęła:) jedyne co było dobre w tym filmie to gra adriena brodiego i Joaquina Phoenixa

użytkownik usunięty

ps ale szanuję to, że komuś mógł się podobać
ps2 szczerze mówiąc trailer był bardziej przerażający niż sam film

Miss_Xev

Siemanko. Wszystko się zgadza. Film w miarę. Muza nadrabia w niektórych momentach. Fabuła taka sobie. Może być. Kino też swoje robi - duzy ekran, dzwięk przestrzenny to dodatkowe plusy dla filmu. Mnie tez się podobał.
pozdro