Mam pytanie, czy ktoś z was widział zakończenie filmu? Niestety ja nie miałam okazji. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
*SPOILER*
Ivy poszła przez las po leki dla Luciusa. W tym samym czasie Noah odkrył skrytke w podlodze w której były stroje tych stworów. Zrozumiał ze to dorośli ich straszyli zeby nie opuszczali osady, postanowił założyć kostium i za Ivy. Natomiast ona cały czas czuła, że ktoś ją śledzi i zabiła potwora (nie wiedziała że to Noah). Szła dalej aż doszła do muru ( albo płotu, nie pamiętam). Przeskoczyła go i ... ( tu zaskoczenie) za murem rozgrywało się noramalne życie. ALe dlatego ze była niewidoma, nie zauważyła różnicy. Strażnik, którego spotkała wykradł leki z apteczki i dał Ivy je. Kiedy ona juz wracała, starzy znaleźli to ciało i wtedy rozwiązuje sie cała zagdka. Założyli tę osade aby ochronic dzieci od złego, wspólczesnego świata. Przebierali sie za monstra aby odstraszyć ich od lasu. Dlaczego? Ponieważ każdy z nich zaznła wielkiego bólu w zyciu. Dlatego razem ( nie pamiętam skąd sie znali) postanowili stworzyc ta osade. I mimo śmierci Noah postanowili dalej trzymać to w tajemnicy, mówiac ze zabiły go potwory z lasu. Niczego nie świadoma Ivy wróciła z lekami, Lucius przeżył, a życie w osadzie toczyło sie, jakby nigdy nic się nie stało...
Mysle ze nie pominęłam niczego ważnego!
Pozdrawiam