Osada

The Village
2004
6,2 189 tys. ocen
6,2 10 1 188719
5,3 39 krytyków
Osada
powrót do forum filmu Osada

Właśnie byłem sobie na przed premierowym pokazie i.....Moim zdaniem film powala!!Jest niesamowity!!Wprawdzie spodziewałem się zupełnie czego innego,ale nie zawiodłem się!!Uwielbiam miłe niespodzianki w kinie!!To była jedna z nich!!!Shyamalan jest mistrzem gatunku.Cały czas robił mnie w konia.Napięcie trwa do ostatniej minuty.Świetny scenariusz wyśmienicie wprowadza widza w opowiadaną historię,genialne aktorstwo uwiarygadnia całą historię.Film ma niesamowity klimat;dźwięk,muzyka,zdjęcia..wszystko to składa się na genialną grę na emocjach widza.Są sceny nie tyle straszne ,co PRZERAŻAJĄCE!!Oczywiście wszystko to jest moim zdaniem,może mnie ktoś wyśmiać,że mam słabą psychę i takie tam, ale oglądając "Osadę" czółem jak serce podchodzi mi do gardła,krew pulsuje w żyłach a nogi cierpną i stają się jak z waty!!!!!I ZA TO UWIELBIAM TEN FILM!!!To jest to ,co każdy dreszczowiec/horror/film grozy(zwał jak chciał)powinien dostarczać.Ja "Osadę" nazwę "dreszczowcem psychologicznym".Naprawdę watro zobaczyć!!Oh....ciężko będzie dziś zasnąć!!!!!!