Osada

The Village
2004
6,2 189 tys. ocen
6,2 10 1 188728
5,3 39 krytyków
Osada
powrót do forum filmu Osada

Opisy wprowadzają w błąd, więc ludzie podchodzą do tego filmu jak do horroru. Włączają film szukając mocnych wrażeń, chcąc obejrzeć coś strasznego, a później się rozczarowują bo tego nie dostali. Myślę, że warto poczytać recenzje, można w nich znaleźć wiele ciekawych odpowiedzi.

ocenił(a) film na 8
bittersweet_

zgadzam się. obejrzałam ten film już parę razy, a za każdym podejściem inaczej go odbieram.

ocenił(a) film na 9
bittersweet_

Obejrzałem film jeden raz, traktowałem go jak horror i się NIE rozczarowałem. Cały czas trzymał w napięciu chociaż o ile dobrze pamiętam żadnych potworów wyskakujących zza drzewa nie było. ;]

ocenił(a) film na 8
bittersweet_

Powiem szczerze, że sama spodziewałam się kolejnego naciaganego horroru, ale muszę przyznać, że bardzo podobał mi się ten film. Cenię go za szczególnie za przekaz jaki niesie, może nie jest to jakaś wielka i tajemnicza treść, lecz widać, że większość nie łapie nawet tego co mają podane na tacy, bo zaślepieni są oczekiwaniem na rzeźnie, jakie niesie ze soba oglądanie horrorów. (:

ocenił(a) film na 5
my_bloody_coffin

"Cenię go za szczególnie za przekaz jaki niesie"

Oo
Oświeć mnie, jaki to przekaz niesie ten film, że tak szczególnie go cenisz?

ocenił(a) film na 10
bittersweet_

Oglądałam Osadę kilka razy za każdym razem inaczej ją odebrałam wg mnie ten film ma coś co zwykłam określać "podwujnym dnem" w tym przypadku mogę nawet mówić o "potrójnym dnie".Nie rozczarowałam się tym filmem oglądając go po raz pierwszy,ponieważ niczego nie oczekiwałam,a to co zobaczyłam zrobiło na mnie niekłamane wrażenie:)