Osada

The Village
2004
6,2 189 tys. ocen
6,2 10 1 188729
5,3 39 krytyków
Osada
powrót do forum filmu Osada

czy to mialo straszyc??? jednye co mi sie podoalo to ten montyw ze ci ludzi byli tak dlugo odizolowani od swiata ze chodzili w starodawnych ubraniach a po drugiej stronie lasy byly np. samochody.. klapa.. nie polecam ;/

ocenił(a) film na 9
page

ekhmm.... to nie mialo straszyc, a odpowiedziec na rozne pytania dotyczace naszego swiata. Trzeba uwazniej ogladac albo wiedziec na co sie idzie:]

page

No może nie straszyło ale w 3-4 momentach (sceny w lesie, atak "tych o kórych się nie mówi na wioskę) było nawet strasznie. Ale film ma niezły klimatktóry udziela się z czasem, bo żeczywiście na początku to pierwsze skojarzenie to Dr. Quin :). A końcówka... jakby z innego filmu... dla mnie nie złe 7/10

page

ups... rz oczywiscie w rzeczywiście.......

ocenił(a) film na 10
page

Shyamalan nie robi zwykłych filmów, które mają tylko i wyłącznie straszyć widza. Jego filmy są dwuznaczne. Mają jakieś drugie dno. Osada opowiadała o samotności, miłości, poszukiwaniu czegoś nieznajomego i okrucieństwie tego świata. Mi się bardzo podobała właśnie za to, że nie była zwykłym horrorem.
Niestety podobnie jak Osada niedawno ucierpiał Ring, przez to, że niektórzy oczekiwali tylko straszenia, a otrzymali coś więcej. Piękne historie, które miały coś do powiedzenia. niestety nie wszyscy to zauważyli....

page

no coz rozczarowalam sie poprostu... przed ogladnieciem slyszalam od sporej liczby osob ze to swietny film.. i takei tam a jak sama usiedalam i obiejzalam to nie wiem moze nei zrozumialm do konca ale nie podobal mi sie... moze musze dorosnac?? [16 lat]