Oslo, 31 sierpnia

Oslo, 31. august
2011
7,3 9,1 tys. ocen
7,3 10 1 9137
7,0 27 krytyków
Oslo, 31 sierpnia
powrót do forum filmu Oslo, 31 sierpnia

Zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Aż musialam obejrzec na raty, bo za bardzo bolało. W pewnym sensie przypominał mi samą siebie mimo iż nie jestem i nie byłam narkomanką (i nie będę na pewno). Również mialam w życiu dłuższy moment kryzysu, po ktorym powrot do życia nie był łatwy. Bol, samotnosc, rozczarowanie ludźmi, brak nadziei, emocjonalny dół - wielu z nas w pewnym wieku otarlo się o to i ten kto się otarł wie juz jak cierpki smak mają te emocje.
I jeszcze ta Desire w scenie na imprezie Miriam...wspaniały smaczek wpasowany w klimat filmu ..mmm..
I mimo,ze lubię nieco bardziej optymistyczne filmy, ten polecam bo porusza człowieka do głębi. Najlepsza scena - rozmowa z przyjacielem i kiedy anders opowiada o rodzicach jacy byli i czego o nauczyli (lub nie), dziewczyna wymieniajaca w kawiarni elementy składające się na szczęśliwe życie, w ogole anders obserwujący w kawiarni ludzi. To mi się podobalo najnajbardziej. Polecam całość, zwłaszcza osobom nie będącym obecnie w dole, bo potrafi dobić. Ale też zastanowić się nad nami samymi - że będąc wolni od uzaleznien mamy silniejszą kartę w ręku niż osoby podatne na nie. I sami decydujemy jak nią zagramy.

golkas0

Gdzie można go obejrzeć?

ocenił(a) film na 10
lipka57

Na zalukaj masz za darmo bez limitu ogladanie...

lipka57

Legalnie na vod.pl albo na kanale Sala Kinowa na YT - z napisami.