PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195132}

Ostępy

Backwoods
1987
4,4 48  ocen
4,4 10 1 48
Ostępy
powrót do forum filmu Ostępy

BACKWOODS to film z nurtu survival horrorów( JUST BEFORE DAWN, FINAL TERROR ). O ile jednak w powyższych tytułach bohaterowie zmykali gdzie pieprz rośnie przed leśnymi dzikusami, tak tu główna bohaterka próbuje się 'zaprzyjaźnić' z obłąkanym synem farmera. Niestety nie wie, że około 40-letni dziwak swoich przyzwyczajeń już nie zmieni, a jest nimi mordowanie kobiet z pięknymi włosami, takimi jakie miała jego zmarła matka.
Aż dziw bierze, że w ogóle ktoś chciałby dłużej przebywać w takiej okolicy gdzie 'geek' chodzi sobie swobodnie i w każdej chwili może wpaść w morderczy szał.
Odsuwając na bok logikę zachowania głównej bohaterki i jej narzeczonego to trzeba przyznać, że twórcy w końcowych minutach filmu potrafili zaserwować widzom trochę napięcia. Jest nawet jeden z częstych motywów survivali czyli tworzenie pułapki, w którą ma wpaść psychol.
Od strony technicznej film jest zrealizowany dość oszczędnie ale mogą się podobać leśne krajobrazy i końcowy efekt gore z udziałem haczyków na ryby.
Można obejrzeć jak się lubi takie klimaty ale do JUST BEFORE DAWN temu filmowi daleko.
5/10

Jak ktoś zdąży to może obejrzeć tą pozycję na FILMBOXIE - częste emisje.

ocenił(a) film na 3
Jason_Horror

film słabiutki i trochę głupio zrobiony jednak jakiś tam swój klimat ma,
no ja własnie na filmboxie wypatrzyłem ten film