PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=418956}

Ostatni Władca Wiatru

The Last Airbender
2010
5,3 51 tys. ocen
5,3 10 1 50518
2,5 25 krytyków
Ostatni Władca Wiatru
powrót do forum filmu Ostatni Władca Wiatru

Żenada

ocenił(a) film na 2

Fabularne dno. Jest to pewnie pociety serial, ok wiec ja nie chce tracic czasu na zglebianie serialu. W życiu nie widzialem takiego shitu. Jest to stracone półtorej godziny i 20 pln na bilet do kina. I jeszcze taki reżyser. Nie spodziewałem sie ze człowiek takiego pokroju pokosi sie zrobic film ktory jest ponizej jakiejkolwiek krytyki. Oczywista oczywistosc - bez znajomosci serialu wiele zeczy nie wiemy, ale to niczego nie zmienia. Film jest denny. Stawiam ocene 2, a tylko za to że efekty sa ciekawe. W sumie mozna obejrzec trailer i tyle, wszystkie efekty sa tam zawarte wiec nie tracimy czasu na film. Ale oczywiscie to jest tylko moja subiektywna opinia.

mocny18

Z tego co napisałeś wniosek jest prosty. Filmu nie widziałeś. Uprzedzanie się do czegoś czego się nie zna trąci neurozą.
Co do "człowieka takiego pokroju", rozumiem że masz na myśli scenarzystę i reżysera w jednym, M. Night Shyamalan'a. Otóż oświeć mnie, jakiego to ów Shyamalan jest pokroju? Szczerze przyznam że poza w miarę interesującym Szóstym zmysłem jego twórczość jest do luftu. Powiedzmy sobie wprost, akurat Ostatni władca wiatru to jedyny "wybitny" film w jego dorobku. Patrząc i zestawiając go np. z takimi gniotami jak Osada, Zdarzenie czy Kobieta w błękitnej wodzie.
Ostatniego władcę wiatrów uważam za kino lekkie, miłe i przyjemne. Wydaje mi się że takie właśnie winno być założenie kina przygodowego czy też fantasy.

ocenił(a) film na 4
nanobug

No ale nie można zrobić kina pełnego walk, w którym nikt nie obrywa, o umieraniu nie wspominając. Rozbawiało mnie za każdym razem, jak ci źli po dostaniu lania uciekali pełni energii, a dobrzy tylko patrzyli za nimi i się nie przejmowali. Apogeum tego był oczywiście odwrót statków w samym finale, które jakimś cudem w ogóle nie zostały zniszczone tą wielką falą wody... Do tego starcia wyglądały tak, że jedna strona atakuje, a druga czeka na ten atak, co dawało nienaturalny efekt. Nie pamiętam, abym tak słabo zrealizowaną wielką bitwę w innym filmie oglądał. Zresztą w ogóle jej nie pokazują, tylko skupiają się na głównych bohaterach, którzy pałętają się gdzieś w tle. Aż szkoda statystów. Też stroje można było trochę urozmaicić, bo czarni biją się z czarnymi i nie wiadomo, kto jest kto. Magów wody w ogóle nie ma, a przecież w takim mieście powinna być ich masa. Ech... te efekty specjalne są świetne, choreografia też bardzo dobra, ale reszta...
O tym, że fabularne dno również się zgadzam. Film podobnie jak główny bohater chciał zostać "Avatarem", ale dużo mu do niego brakuje.

Roy_v_beck

do bani bo :
wujek Zuko : jest chudy, nie wspomina nic o herbatce , zero dowcipów
Sokka: udaje przez caly film twardziela, zero jego pomylek, idiotyzmu, nawet zartow !!! nie ma wogole tkaich smaczków !! ;/ zawiodłem sie !! film 4/100

thenat17

Ludzie wezcie sie ogarnijcie. Nie kazdy idzie na ten film tylko dlatego ze oglada bajeczki i podjaral sie, ze jest juz pelnometrazowa wersja. Ja np nie wiedzialem tej kreskowki i wali mnie to czy ktos w niej pil herbatke czy nie. Co do Shyamalana to wg mnie jego najlepszym filmem jest o dziwo "Ukryta tajemnica M.Nighta Shyamalana" a tutaj mial zrobic widowiskowe kino i zrobil. Nie nazwalnym tego filmu wybitnym ale jest dobry. Tyle

ocenił(a) film na 4
v1r00z

Serialu nie oglądałem ale wiem jedno film bardzo nie dopracowany pod względem reżyserskim i dość nudny. Efekty słabo zrealizowane. Ten film mozna bylo sporo lepiej zrealizowac ale po tym co pokazali mysle ze za duzo osób do kina na 2 czesc nie pójdzie.

ocenił(a) film na 3
lylus

Ja też nie oglądałam serialu, ale zachęcił mnie zwiastun.
Dla mnie 3/10 bo:
1* za pomysł (zapożyczony, ale to inna sprawa). Lubię fantasy, herosów i takie klimaty, więc pomysł miał zaj**sty potencjał, niestety niewykorzystany w tym przypadku.
2* za sceny walki
3* na zachętę :D może pozostałe części wyjdą im lepiej, po porażce tegoż.

Aktorzy sympatyczni, ale sztywni jak drewno. Dialogi na poziomie rozwielitek. Rozterki emocjonalne w stylu: srutu tutu kilometr drutu. Eeee no nie, chcieli dobrze a wyszło jak zwykle.

mocny18

zgadzam się. totalne dno.

mocny18

Ja już po Zdarzeniu wiedziałem że nie jest dobrze, ale jak widać może być gorzej

ocenił(a) film na 10
mocny18

Wypowiem się krótko i na temat.

Czy nie macie nic innego do roboty tylko bezmyślne komentowanie filmu ??? Komentarz powinien zawierać wasze refleksje a nie bezsensowne przyrównanie do serialu animowanego.

Oprócz nielicznych osób większość nie widziała serialu lub serialu i filmu.

Proszę zacznijcie komentować to czy film waszym zdanie - podkreślam - waszym zdaniem jest wart obejrzenia a nie wypisujecie kretyńskie teksty nie mające nic wspólnego z komentowaniem.

Np. thenath17 napisał
do bani bo :
wujek Zuko : jest chudy, nie wspomina nic o herbatce , zero dowcipów
Sokka: udaje przez caly film twardziela, zero jego pomylek, idiotyzmu, nawet zartow !!! nie ma wogole tkaich smaczków !! ;/ zawiodłem sie !! film 4/100

Człowieku to jest film a nie serial. Wiadomo, że nie wszystko będzie odtworzone co do joty. Co z tego że wujek Zuko jest chudy i nie lata za jedzeniem a Sokka nie popełnia pomyłek ??? Możesz również napisać że książę Zuko nie ma poparzonej twarzy a Katara była o wiele bieglejsza w sztuce władania żywiołem wody - ale czy to coś zmieni??? Mentalność Polaków !!! Liczy się tylko krytyka ale jak stare przysłowie mówi " Jeszcze się taki nie urodził który by wszystkim dogodził" !!!!

Film był bardzo dobrze dopracowany, nie było błędów rzucających się w oczy a efekty specjalne spełniły swoją role.