Ja obstawiam że w USA w granicach 210 - 260, a na świecie 270 - 370.
Mam taką nadzieję bo czym więcej zarobi tym więcej szans na kontynuacje bo szkoda by było żeby z planowanej trylogii powstał tylko 1 film...
Po zwiastunach już wiem że film będzie wypasiony w kosmos ... ;)
http://www.imdb.com/title/tt0938283/board/thread/162701651 jakiś gość robi statystyki. Z dnia na dzień coraz więcej fanów przybywa, a co za tym idzie - więcej sprzedanych biletów^^
ja wiem, że pójdę na to jak będę w londynie w sierpniu i jeszcze ze 2 razy w Polsce (jak mi się spodoba, a pewnie tak, bo jestem obsesyjną fanką serialu xD).
chcę już kolejne części! nie mogę doczekać się Toph i Azuli:)
A tu są przewidywania co do następnych filmów letnich w USA w tym Ostatni Władca Wiatru :
http://www.ropeofsilicon.com/article/predicting-who-will-be-crowned-the-summer-2 010-box-office-champ
A ja wiem, że ode mnie ani grosza nie zarobi. Znowu pełno błyskotek na ekranie totalnie odmóżdżających i usypiających, co bardziej wymagającego widza. Mam nadzieję tylko, że sie zawiodę i film okaże się dobry :)
alpagaSatana, a widziałeś serial, na podstawie którego powstał film? Sama fabuła, historia i postacie są niesamowite i szczerze polecam byś to obejrzał:) Akurat w trailerze pokazali raczej sceny akcji (pewnie nie chcieli nawet zdradzać nazwy "Avatar", by się nie kojarzyło z filmem Camerona), ale na fabule się nie zawiedziemy:)
tak sobie siedzę i myślę... Hej, przecież TLA wchodzi przed samym 4 lipca! A, jak wiadomo, Amerykanie w tych dniach lubią chodzić do kin całymi rodzinami (często to u nich tradycja), a jedyne filmy, które wchodzą w tym tygodniu to będzie TLA i Eclipse. Sądzę, że antyfani Twilighta, nie mając zbyt wielkiego wyboru (xD), pójdą na Avatara^^ Tak samo jak całe rodziny. Tak więc chciałam tylko wspomnieć o tym małym, acz znaczącym czynniku:)
poza tym, sami spójrzcie --> http://www.youtube.com/watch?v=ehf78ogjemM&feature=related film, z tego co teraz widzę, jest niesamowicie wierną kopią serialu (a to się praktycznie nie zdarza!)
jest, ale w kilku miejscach naciągnięte to porównanie, nap w zwiastunie scena z yue przyrównana do sceny z suki, albo ogólnie sceny powyrywane z kontekstu. Znaczy ogólnie wiem ,że film będzie dosyć wietny, ale na zasadzie takich szarpanych urywków, można by udowodniż, że Matrix był wierny Appleseed'owi czy coś w ten deseń ;).
heh, no tak, ten z Suki i Yue to był nietrafiony (nie wiem czemu, przecież były pocałunki Sokki z Yue:P). W kazdym razie jak dla mnie film bedzie zgodny z serialem, coć wiadomo, że DOKŁADNIE go nie zrobią, bo to niemożliwe...:P
Eclipse startuje w środę a TLA w piątek... Więc jest duża szansa że to właśnie TLA zajmie pierwsze miejsce w box offisie... Bo szczerze wątpię żeby zaćmienie zarobiło w wekeend więcej niż 60-70... Dużo zarobi w środę i we wtorek ale w piątek jego widownia powinna się skurczyć.
Tak jak to było w przypadku księżyca w nowiu pierwsze 2 dni po 70, 50 mln a 3 dzień 18mln...
Jest duża szansa dla TLA...
Mam nadzieję że będzie taką niespodzianką jak Star Trek rok temu... ;)
JA na pewno nie podbiję Eclipse^^ Tak więc już ma trochę mniej kasy:P
szczerze, to fani Twilightu ostatnio stopnieli, już nie ma na to wielkiej fazy, natomiast A:TLA....:D Myślę, że ma duże szanse:)
ma szanse duzo zarobic aczkolwiek mysle ze Twilight nie pobije bo to juz 3 czesc ; )) ale jakby nie patrzec jeszcze pare miesiecy temu pierwszy zwiastun TLA byl kiczowaty ^^ teraz znacznie lepszy jest ; )) ja sie ciesze ze w koncu znalazl sie ktos kto pragnal to nakrecic xD ogladalam juz wczesniej anime ; )) i bardzo mi sie spodobal
w koncu cos nowego i innego ; )) pozdrawiam fanow ^^
jak to miło widzieć tu dziewczynę^^ a myślałam, że to tylko ja tak mam z Avatarem^^
ale Twilight z części na część staje się coraz bardziej kiczowaty. Ludzie przestają na to chodzić już!
Jak dla mnie pierwsze trailery były świetne.Szczególnie klimatyczny był teaser (straaasznie podobał mi się)
mimo wszystko mam coraz większe obawy że film przepadnie jak Percy...
chociaż już dzisiaj wiem, że będzie duuuzo lepszy...
ale obawy mam :(
nie przepadnie jak Percy^^ Avatar jest robiony w stronę LoTRa, a nie wczesnego Harry'ego Pottera:D to będzie film epicki, o wspaniałej fabule! poza tym wygląda na to, że będzie to wierna adaptacja serialu! No a Percy, nie oszukujmy się, miał niezbyt nowatorską fabułę i był... cóż... dla takich troszke 12-latków... choć obejrzałam z przyjemnością go:)
ale ja nie mówię że będzie słabszy czy na tym poziome(chociaż ja się nie czepiam)...
ale, boję się że nie zarobi na tyle żeby zrobić kontynuacje...
weźmy chociażby "Percego...", "Złoty kompas"(który IMO jest dobry), "Eragon" również szalenie popularny w usa.
po prostu się boję klapy finansowej, komercyjnej... bo jaki by nie był będę nim zachwycony!
"Eragon" to jedna z najgorszych ekranizacji jakie widziałam. Autentycznie cały film się prześmiałam (tak to było żałosne:P)
myślę, że TLA zarobi sporo:) właściwie to ludzie nie mają żadnych pretensji z tego co już wiemy (oprócz tego idiotycznego Racebendigu...:/ żałośni ludzie...)
że "eragon" najgorszą ekranizacją???
całkowicie się zgadzam... bo mimo że książki nie są tez jakoś odkrywcze... to filmu szczerze mówiąc do dziś nie wiem jak się skończył...
i powtarzam że nie twierdzę że będzie zły film... ale dziewczynki i reszta pójdzie na GÓWNO a TLA zostanie bez kasy :((
boję się...
dobrze ze w kampanii nie dodali "Następca Harrego Pottera" czego się obawiałem... ale w PL pewnie i tak mało zarobi... tym bardziej że długo po premierze...
http://www.youtube.com/watch?v=NMr7i9DZUo0&feature=related no nie wiem... spójrz na komentarze ludzi:) wszyscy za TLA:) Twilight się wszystkim przejadł:)
możliwe nawet ,że TLA przebije Twilight i mam taką nadzieję
już nie ma na to takiej fazy
zostali tylko ci 'wierni fani' a reszta dala sobie spokój z tą chorą obsesja
Jackson Rathbone też może się przyczynić do tego ,ze więcej osób pójdzie do kina
ale cóż trzeba tylko czekać