Ostatni Władca Wiatru

The Last Airbender
2010
5,3 51 tys. ocen
5,3 10 1 50589
2,7 18 krytyków
Ostatni Władca Wiatru
powrót do forum filmu Ostatni Władca Wiatru

j/w
http://www.youtube.com/watch?v=2x1FiP6i2dw

nowe sceny pokazane!! Wojowniczki Kyoshi!!

ocenił(a) film na 1
Luelle

wojowniczki bez makeupu.... szkoda troche

ziemiak11

chociaż z drgiej strony troszkę głupio wyglądałyby... W serialu wyglądają świetne, ale wydaje mi się, że to nie przekładałby się na rzeczywistość...

ocenił(a) film na 6
Luelle

im więcej plakatów, im więcej zwiastunów i im więcej różnych pierdółek tym bardziej mam ochotę pociągnąć z muła film zaraz po premierze - na pohybel głupim dystrybutorom! ;)

jorwa

nie jesteś sam w swoich marzeniach^^ zastanawiam się nad tym od paru tygodni i coraz bardziej tracę silną wolę xD

Luelle

nawet jakbym zassał z neta i tak bym obejrzał w kinie!
ale boję się że to mi zepsuje ten efekt zaskoczenia w kinie i wgniecenia w fotel.
a wiem że jak zassam to raz nie obejrzę ;P

Spaniell

no własnie też się tego boję! że nie będzie to już takie piorunujące w kinie, jak wcześniej obejrzę na kompie... ale co robić? zassać czy nie zassać?

ocenił(a) film na 6
Luelle

ja się złamię, jak będę miał w zasięgu projektor i przynajmniej 100 WAT na kolumnę, inaczej chyba się ścisnę i powstrzymam.

Zresztą takie fakty - ciężko o DVDRip'a zaraz po premierze, nie wspominając o czymś rzedu 720p co jest w tym wypadku niezbędnym minimum. Zapewne zrazu pokażą się same screenery a na to oczu szkoda.

ocenił(a) film na 1
jorwa

z muła zaraz po premierze to sobie wiesz co ściągnij..... gazie:D 1. jesteś masochistą jeśli chcesz oglądać kamerkę 2. Pewnie wtedy do kina nie pójdziesz, będzie więcej takich jak ty film jest czysto komercyjny, stwierdzą że za mało zarobi, nie będzie 2 i 3 części:D Każdy bilet ma znaczenie:D

ocenił(a) film na 6
ziemiak11

do kina i tak pójdę, skoro każdy bilet ma znaczenie, no nie? Chociażby na 3d, bo w chacie jeszcze tego się nie robi (w każdym razie nie w budżecie dla śmiertelników).

niemniej, wkurza mnie, że w ameryce film pójdzie na początku wakacji, w polsce na końcu, a w międzyczasie z opracowań, recenzji, opisów i dyskusji na różnych forach, będe znał film, mocne strony, słabe strony, pewnie będę miał wyrobione o nim zdanie, a najgorsze jest to że z tzw. "niespodzianki" nici. Tak więc wbrew pozorom, czy to się komuś podoba czy nie, przy informacyjnej globalizacji, obsuwa dwumiesięczna z premierą względem innych państw to proszenie się o straty i ogólnie strzał w stopę.

jorwa

jak będzie dobra jakość na necie sciągnąłem <nie gacie>
i tak idę do kina;)
a jak nie będzie dobrej jakości .. to sorry ale nie zaglądam tutaj przez całe wakacje <i w to nie wierze>

ocenił(a) film na 1
jorwa

bo to jest uzależnione od naszych wakacji jak wiadomo w Polsce jest mało liczna dorosłych fanów "bajek" bo nasze społeczeństwo uważa za ok nachlanie się do nie przytomności w wieku 17-16 lat, ale oglądanie "bajek"(bo tak się u nas mówi na filmik dla niemowlaków, ale tak samo powiedzą o krwawej anime) w tym wieku to już wstyd. A jak masz 30-40 lat to możesz bić żonę, pić i nie wiem co, ale jak oglądasz animacje to jesteś dziwny. Wracając do tematu, film jest skierowany do głównie do dzieci, a premiera wypada w wakacje, a wtedy wiadomo dzieci wyjechały nad morze i nie chodzą do kina. Niby sporo zostało, ale to biedota jak ich na wakacje nie stać to i na bilet do kina(nie chce tu nikogo obrażać w zasadzie sam nigdzie na wakacje nie wyjeżdżałem tylko pokazałem jak prawdopodobnie myśli dystrybutor) .
Najprawdopodobniej tak można uzasadnić opóźnienie 2 miesięczne polskiej premiery bo dubbing to dość słaba wymówka Shreka czy Pottera też dubbingują , a żadnej obsuwy nie ma:(

ocenił(a) film na 6
ziemiak11

niby racja, ale jakby ktoś pomyślał to by dał dwa razy droższe bilety w kurortach :P

jorwa

poza tym, jak się dziś dowiedziałam, Polska została skreślona z amerykańskiej czarnej listy piratów. A to dla nas oznacza wcześniejsze premiery, tańsze bilety, częstsze koncerty itd
Co nie zmienia faktu, że moja słaba wola pewnie zajrzy na imdb.com i pewnie sprawdzi co dokładnie było w filmie i z niespodzianek nici:( Dlaczego taki Zmierzch dają kilka dni po premierze, a TLA nie!?:(

ocenił(a) film na 1
Luelle

to pewnie się pomylili szybko ten błąd naprawią(to pewnie przez hasło Obamy że wszyscy są Polakami)

ziemiak11

ciiii, nie zdradzaj nas!! xD

Luelle

huhu wojowniczki ; )) fajnie fajnie i w koncu widac katare ; )) a to dobrze ^^ w ogole film jest boski <333 trza isc do kina a ze jeszcze wersja 3D to w ogole ; DDd

olka13457

jak już wspominałam, dzięki mnie film zarobi więcej - idę na wersję 3D i 2D^^ i może jeszcze jak będę w londynie w wakacje (ale to nie jest pewne jeszcze:P)

ocenił(a) film na 1
Luelle

Nie chcę być "złym" prorokiem, ale podejrzewam, że niestety się rozczaruję i to mocno po obejrzeniu tego filmu - i to nieważne, czy będzie w 3D czy w 2D a może w 1D. Serial był niesamowity, każdy odcinek oglądałem z zapartym tchem i jak już pozostawało czekać na wyjście kolejnego odcinka to było to dla mnie męką. Niestety film już tego nie odda (obym się mylił). Po rozczarowaniu jakie przeżyłem na seansie "DragonBall'a" to nawet nie wiem czy ściąganie ma jakikolwiek sens... :( Skąd oni wynaleźli tego Zuko - ktokolwiek go gra raczej zupełnie mi nie pasuje (przepraszam, że sieję taki defetyzm, ale niestety nie lubię się zbyt często rozczarowywać, a jeżeli film ma mi przynieść takie rozczarowanie to ... i tak pewnie go obejrzę, ale chyba przedtem przypomnę sobie całą serię jeszcze raz - żeby się tym chociaż pocieszyć ;)

pendrago

podobno Dev Patel zagrał bardzo dobrze...
Ech, ludzie, dajcie tym aktorom najpierw się pokazać zanim powiecie: "Nie, dziękuję, to dno":P
Jestem wielką fanką serialu i dlatego z wielką chęcią i zainteresowaniem obejrzę wykreowaną wersję mego ukochanego świata przez Shyamalana...:) a może dzięki temu będę kochała 2 rzeczy? i serial i film?:) Jasne, M. Night na pewno zmienił i skrócił trochę fabułę, ale z tego co widziałam w spoilerach (:P) to naprawdę nieznacznie:)

Luelle

pamiętajcie, ze nie zawsze będzie uchwycony każdy szczegół tak jak w anime ; ) musimy sie z tym liczyć.i proszę, nie porównujcie tylko do DBZ bo to inny reżyser i inna obsada aktorska. nie możemy tak porównywać wszystko. najpierw trzeba to obejrzeć a potem jakieś uwagi ewentualnie pisać ; )

olka13457

no pewnie! wypowiedzmy się dopiero o całym filmie po obejrzeniu!!:)