ten film nadal ma ocenę 6?? Hmmm dopiero 1000 osób oceniło? Reszta na co czeka? Do
kin! Bilet nie drogi na 2D, nie warto iść na 3D czytałem bo film był kręcony w 2D i go
przerobiono na trójwymiar z marnym skutkiem. Oceniaj ludzie!! Zjechać go!!
Rozumiem że film ci się nie spodobał (mnie też bardzo)
Ale to co tutaj piszesz jest GŁUPIE.
A tak na marginesie nie można obejrzeć filmu w 2D
Niby jak to możliwe jak polski dystrybutor powiedział że wypuszczą film tylko w 3D w całej polsce.
Chyba że zrobili mały wyjątek.
nie mam pojęcia co mówili i jak mieli zrobić, ale suchym faktem jest to że widziałem film w 2d w normalnym kinie ;).
Tak w ogóle to strasznie twardo oceniacie film. W sensie rozumiem że może sie nie podobać (ba, nawet wiem dlaczego), ale 1/10? A muza, zdjęcia, efekty? Jako całośc może być cienki, ale za te kilka aspektów przynajmnie 3/10 obiektywnie mu się należy.
Efekty w filmie były spoko,ale film jest za bardzo dziecinny,fabuła oklepana(film się zaczyna i nie wiesz czy to początek filmu,czy połowa),aktorzy grają w sposób tak dziecinny że to się w pale nie mieści(jedynie Sokka coś pokazał,tak reszta to masakra.)
Mógłbym tak wymieniać dalej,i dalej ale już znasz moje zdanie:
1/10 za efekty!
Ale idiota z Ciebie, czego spodziewałeś się po filmie dla dzieci, tworzonym na podstawie bajki/kreskówki nickelodeona (przedział wiekowy głównego nicka to 12-15 lat) emitowanej też na nicktoons (kanał dla dzieci w wieku 9-12 lat) a w polsce przez nickelodeon polska =.=''
Pomijam już fakt, że jeśli typy od mtv czyt. nickelodeon movies biorą się za filmy, to są to filmy typu:
Kroniki spiderwick / Hotel dla psów. - czyli dla dzieci, i to młodszych.
Dodając do tego DUBBING, i wydanie tylko w 3d oczywistym jest jaki będzie efekt.
Mi tam film się podobał, a ty jesteś skończonym idiotą, czepiasz się o zbytnią dziecinność filmu dla dzieci =.='' paranoja.
Efekty - pomijając slow motion i brak 3d były genialne, i w 2d też takie są
Stroje całkiem klimatyczne
Reżyseria - fajna
Muzyka - genialna
Zgodność z pierwowzorem - spora
czyli ogólnie nie jest tak źle, dodatkowo film jest mroczniejszy niż kreskówka - i co pewnie Cie zaskoczy mniej dziecinny ;x co wyszło nawet na plus. Jak na początek trylogii bazowany na najgorszej serii nie jest źle -dalej powinno być o wiele wiele lepiej.
Z resztą to coś jak obejżenie 1/3 filmu - bo reżyser ma rozplanowane wszystkie wątki na 3 a nie 1 część, nie ma się więc co czepiać wszystkiego
Artemisek, nie mam pojęcia o co walczysz, ale każdą sprawę zgnieciesz w zarodku jak dyskusję będziesz zaczynał od zwrotu "idiota".
I nie ma co udawać że film był poprawny, bo to co wylądowało w kinie niestety jest z deczka ułomne, z tymże ja dalej utrzymuję że jest cień szansy że 15-25 minut scen dodatkowych mogło by uratować film przynajmniej na ten poziom PG10, co jednoznacznie stawia wytwórnię jako winowajcę beznadziejnej famy filmu.
I nie ma co ukrywać, że w porównaniu z młodzieżowymi filmami fantasy klasy Narnia, TLA jest mniej składny.
Niemniej wciąż utrzymuję że 1/10 oznacza obrażenie się na ten film a nie wzięcie pod uwagę jego wszystkich aspektów ;).