Ostatni Władca Wiatru

The Last Airbender
2010
5,3 51 tys. ocen
5,3 10 1 50589
2,7 18 krytyków
Ostatni Władca Wiatru
powrót do forum filmu Ostatni Władca Wiatru

Każdy film ma jakieś zalety( które doceniam), ale także ma wady, które również staram się zauważać. Niestety "Ostatni władca Wiatru" jest filmem w którym przeważają prawie same wady, i to takie wady których bardzo trudno nie zauważyć. Żeby nie było żadnych wątpliwości oglądałam serial animowany od A do Z i uważam, iż jest znakomity. To kreskówka, która jest arcydziełem(!) i sama jestem jej wielką entuzjastką. Film natomiast jest wielką pomyłką. Dlaczego? Ponieważ przyzwoite efekty specjalne i genialna muzyka Howarda to zdecydowanie za mało by mnie zadowolić. Po pierwsze: marne aktorstwo, ze wszystkich aktorów moim zdaniem najlepszy był Dev Patel. Bardzo pasował do roli Zuko i zagrał po prostu świetnie. Noah Ringer, Nicola Peltz, Jackson Rathbone grają bardzo przeciętnie, zwłaszcza Noah Ringer, fajnie walczył ale, no cóż nad grą aktorską musi jeszcze chłopaczek duużo popracować:p. Po drugie. Scenariusz woła o pomstę do nieba. Jest tak chaotyczny, że gdybym nie znała serialu w ogóle nie wiedziała bym o co chodzi. Czasem zastanawiałam się czy Shyamalan rzeczywiście oglądał kreskówkę… a może jednak nie:D W niektórych momentach film był tak straszliwie nudny, że nawet grupka dzieci (max 9, 10 lat) które były na sali kinowej ziewały i często wychodziły podczas seansu. Mam nadzieje, że powstanie druga część i, że wyreżyseruje ją ktoś inny, ktokolwiek byle nie Shyamalan! O scenariuszu to już nawet nie wspomnę To przykre, bo tak naprawdę z całego filmu najatrakcyjniejsze były…napisy końcowe.