PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=418956}

Ostatni Władca Wiatru

The Last Airbender
2010
5,3 51 tys. ocen
5,3 10 1 50518
2,5 25 krytyków
Ostatni Władca Wiatru
powrót do forum filmu Ostatni Władca Wiatru

Poprostu nie znacie się na filmach. Oczywiście 8,4/10

ocenił(a) film na 4
dawid13

nie, po prostu niektórzy znają ten serial i widzą w nim same kłamstwa ;/ przynajmniej ja i nie jestem zadowolona z treści zawartej w tym filmie, która nie jest spójna i w większości mija się z prawdą - Katara nie mogła się uczyć magii wody, bo była dziewczyną, i dopiero po pojedynku z mistrzem Pakku została przyjęta do szkoły -> w filmie od razu uczyła się magii... albo pojmanie Aanga nie było takie spokojne... znalazłam o wiele więcej przykładów, ale po co psuć ten film jeszcze bardziej, skoro sama walka żywiołów robi to sama za siebie. nie podoba mi się to, że tak dużo czasu mija od zrobienia gestu do poruszenia skał, wody czy powietrza, nie mówiąc o ogniu, który wcale nie pochodzi z wnętrza magów ognia tylko z pochodni umiejscowionych w scenerii ;/

basiek_93

Serial jest inny i inny jest film. Film nie musi być zgodny z prawdą i taki sam jak serial. Ci którzy nie widzieli serialu ten film dla nich jest naładowany akcją , efektami i wysoką oceną. Ja nie widziałem wcześniej podobnego filmu więc dla mnie jak na 2010 rok ten film jest super.

dawid13

może i masz racje że dla osoby która nie oglądała kreskówki ten film jest super ale ja ją oglądałam i jest różnica i to wielka

liducha333

edytuje to co powiedziałam wcześniej mimo że film sie różni to i tak mi sie podobał choć z początku był nudny i ma według mnie parę błędów za to muzyka to cudo!!

użytkownik usunięty
dawid13

Wypowiadaj się za siebie koleś, ok? Bo mi się od razu otwiera nóż w kieszeni, jak jakiś młotek pieprzy, że ktoś nie zna się na filmach, bo ma inny gust niż ty. Może to ty nie znasz się na filmach. Myślałem, że "Kobieta w błękitnej wodzie" to dno, od którego Shymalan się odbije, ale niestety się pomyliłem.

PS. Po co oglądasz seriale, które ci się nie podobają???

Dobra nie leć tak od razu z mordą na kogoś kto może naprawde ma inny gust. Ja wyrażam tylko swoje zdanie. Ja znam się na filmach ale większość ludzi oceniała ten film słabiej. może słabiej znam sagę tych całych władców wiatru. Ale proszę zamknij paszcze bo ci naszcze. Nie oglądam seriali. No może Spartakus: Krew i Piach wyjątkowo. A polskie seriale to najgorsze dno tak ja polskie filmy. Jeszcze coś?
PS. Na pewno kumacie oceniasz filmy skoro ich nie pokazujesz.

ocenił(a) film na 5
dawid13

Smokulec i Dawid, pokazujecie jedynie ze jesteście żałosnymi i tępymi idiotami, nóż w kieszeni? Już dawno powinieneś zostać zamknięty w psychiatryku. Inne gusta? Nie tylko o gusta chodzi, ktoś jest tępy i ma problemy z rozumowaniem to oczywiście że oceni kiepsko film który dla niego jest nie spójny i dziecinny ale nie ma co, z niektórymi jest jeszcze gorzej, spodziewali się 'filmu dla dorosłych' z 12 letnimi magami wody, ognia i reszty, których postacie są dubbingowane, a całość jest osadzona w magicznej krainie fantasy!!! Chorzy kurwa jesteście ludzie, spierdalajcie do psychologa z nożami.

Dawid13
Szczać do paszczy to możesz swojej, ale dobrze że przynajmniej nie chwalisz się że jesteś jakimś chorym psychicznie nożownikiem jak ten drugi debilek.

I jeszcze raz smokulec jeśli nie zrozumiałeś - film nie miał Ci się podobać, bo nie masz 10 lat, i nie jesteś dzieckiem, chociaż po psycholach to nigdy nie wiadomo.

Artemisek

A teraz jak się wygadałeś swoimi wymowankami to powiedz coś o sobie. Chętnie poczytamy. I chamuj sie troche ze słowami bo cie zgłosze

ocenił(a) film na 3
dawid13

Dzieci nie kłóćcie się!
To tylko bajka i dzieciom się ona podoba a starszym już mniej. A dlatego tyle niskich ocen bo forum to głównie dorośli ludzie, którzy byc może nie znają sie na bajkach tak jak dzieciaki;-)

P.S dawid13 - popraw podkreślone byki w twej pisowni bo Cię zgłoszę za obrazę języka ojczystego.
Naucz się pisać chłopie!
Nie dość, że nie wiesz gdzie wstawiać przecinki, to jeszcze walisz takimi bykami po oczach, że jak to czyta Twój nauczyciel z podstawówki, to na bank zostaniesz na drugi rok z polskiego;-) Wstyd.

Mariusz_760301

Jezuniu jeden błąd i wielka afera! Masz pecha, bo po pierwsze: 1. Chodzę do 2 gimnazjum. 2. W podstawówce dostałem 4 z polskiego. 3. Na razie w gimnazjum z polskiego super mi idzie. 4. Wiem gdzie stawiać przecinki. 5 Film mi się podobał. 6. Nie jestem dorosły:)

Artemisek

Ty się tak Artemisek nie burz, bo to jest takie powiedzenie "nóż się w kieszeni otwiera" --> w sensie, że Cię coś bardzo wkurza. Więc nie wyjeżdżaj do ludzi z takimi tekstami.
A film jak film, taki sobie. Dobrze, że oglądałam z bratem (który oglądał serial) to przynajmniej mi tłumaczył o co chodzi w niektórych momentach;P aktorzy trochę drętwi, ale są młodzi, więc można na to zrzucić winę. Też mnie wkurzało, że tyle trzeba było czasu czekać aż się coś wydarzyło:) ogólnie taki lekki film, po prostu średni.

ocenił(a) film na 10
godziasia

Ten film skierowany jest do dzieci, i wg mnie ten film jako film dla dzieci to ma 10/10, bardzo podobała mi się ostatnia scena gdy aang był w stanie awatara, świetna muzyka do tej sceny stworzona.

ocenił(a) film na 1
gohan263

Tak właśnie, film stworzony dla dzieciaków 7-14, toteż nie ma się ci dziwić, ze się dawidowi13 podobał. Wg mnie bardzo nie fajny gniot, ale "fajność" to pojęcie względne.

samix_pl

Dla dzieciaków 7-14? Cóż, mam lat dwadzieścia, serialu nigdy nie widziałam, a jako nieuleczalna miłośniczka filmów o tematyce fantasy daję "Ostatniemu władcy..." 8/10. Możecie mnie jechać, nie będę ciąć się biszkoptem.

ocenił(a) film na 3
anes77

Kobiety się nie liczą;-)

ocenił(a) film na 7
Mariusz_760301

Mi też się podobało, po prostu lubię fantastykę. Nawet tragiczne teksty i słaba gra aktorska nie obniżyły oceny tego filmu. Dałem 7, bo spędziłem miło czas.

Nigdy wcześniej nie słyszałem o sadze władców wiatru, ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Nie można od filmu wymagać, że przedstawi dokładnie całą historię.

dzosz2

I z Tobą gościu w 100 procentach się zgadzam. Dokładnie tak samo lubię fantastykę. Jeden normalny wpis na tym forum.

Mariusz_760301

@Mariusz_ileśtam, nic nowego, hym?
(;

ocenił(a) film na 3
anes77

nic ;-p
agnes

ocenił(a) film na 2
dawid13

w zasadzie nie dziewie ci sie ze dales tak wysoka ocene. jak bylem w twoim wieku tez sie nie znalem na filmach. jezeli lubisz fantastyke, to nie wiem czy wiesz, ale ten film jest typu wladca pierscienii, czyli przygodowy dopiero jako drugie oznaczenie gatunku jest s-f.
temat filmu jest oklepany, efekty specjalne mizerne, jak na mozliwosci (150 mln budzetu) to efekty mogly byc znacznie lepsze (trasformers I - 151 mln budzetu), aktorzy grali sztucznie, a historia tak przewidywalna jak w avatarze!

emu_

Nie wiesz o tym ale bardzo dobrze znam sie na filmach. Być może lepiej niż większość ludzi. Nie mówię o tych, którzy oddają ogłos na tym forum... Nie umiesz ocenić przez monitor moich zainteresowań. A właśnie nimi są FILMY. Jest to moje najlepsze hobby i proszę nie wmawiaj mi, że nie znam się na filmach... Co pawda bajeczki typu Pingu mi się już nie podobają a FILM PT.: OPOWIEŚCI Z NARNI ZACHWYCIŁ DZIECI I DOROSŁYCH A TAKŻE MNIE A SĄ TAM POSTACIE BAŚNIOWE. I CO Z TEGO! Jest to wspaniała rozrywka mimo to, że są tam czasami przesadzone sceny z krasnoludkami. Oczywiście Ostatni Władca Wiatru nie jest lepszy od O.Z.N. ale jest na średnim poziomie według mnie. Nie jest najlepszym filmem jaki widziałem ale można ocenić go wysoko. Nie przyznam racji, że jest w tym filmie sztuczna gra aktorska. Zwróć uwagę pomiędzy grą dorosłych aktorów a młodych. Młodzi aktorzy w tym filmie, może i w wielu w nietórych scenach mogą radzić sobie gorzej niż aktorzy, którzy mają doskonały talent. Wymagasz od nich dużo w tym filmie? Ludzie przecież to jest film fantasy! nie okłamujmy się.. bez przesady. Nie mów, że lepszy film zrobiłbyś na telefonie komórkowym, bo zapewniam cie, nie zrobiłbyś... z całym szacunkiem. Nie próbuję tytaj nikogo obrażać. Ja tylko wyrażam swoje zdanie na ten temat.
PS. Wiesz w ogóle ile mam lat skoro tak śmiało opisujesz mój wiek???

ocenił(a) film na 2
dawid13

owszem wiem, bo nie sadze zebys mial wiecej niz 15 lat (pozatym twoj nick tez troche mowi). ile mogles zobaczyc filmow do tego czasu - 1000 ?
tez kiedys bylem w twoim wieku i tez tak samo myslalem.
widzisz nie znam cie, a jednak nie pomylilem sie co do tego ze lubisz fily przygodowe. jezeli by twoimi zainteresowaniem byly filmy to bys nie tylko ocenial je ze wzgledu na to czy ci sie fabula podoba, tylko rowniez pod innymi wzgledami. jak dla mnie the last airbander jest lepszy od narni I. zastanawiam sie jaki aktor ktory ma talent nie poradzilby sobie z jakas scena w tm filmie?! zarowno mlodżi jak i starzy grali sztucznie, jedynym wyjatkiem byl maly zoltek. owszem wymagam, bo znam budzet tego filmu i wiem ze sa filmy ktore maja znacznie mniejszy budzet i lepsze efekty, zdjecia i montaz.
zawsze oceniam filmy w danym gatunku i nie porownuje np. t.l.a. do incepcji czy tez do niezniszczalnych, bo to nie jest ten sam gatunek filmowy.

emu_

Och niestety moja nazwa profilu NIC NIE MÓWI. Słaby z ciebie detektyw Monk:) nie, to pod żadnym względem nie jest mój wiek. Słuchaj, wiem wszystko co napisałes na tym forum. wszystko o filmach. Każdy ma swoje hobby. moim hobby są filmy i zostawmy to bez komentarzy. Nawet przedprzedszkolak wszedłby na moje forum i zobaczył by jakie gatunki filmwe oglądam najczęsciej. Ale znam się też na innych gatunkach filmowych. Muszę przyznać, że jesteś spokojniejszy niż inni ludzie na niektórych forach. Ludzie dzielą się na kulturalnych i tych, którzy musza nad tym pracować. Nie kłuć się ze mną. Każdy wie w czym jest najlepszy i niech to zostanie bez prowokacji... Z tego, że jetem wielkim fanem filmów wychodzi że mogłem spoko zobaczyć więcej niż 1000 filmów. Nie oddawajmy więcej komentarzy na tym forum bo to jest naprawdę bez sensu.

ocenił(a) film na 2
dawid13

ehh juz wyroslem z tego, kiedys wiecej energii, a raczej czasu mialem na to :)
to tez jest moje hobby, a raczej nalog juz mozna by powiedziec. tylko w przeciwienstwei do wieksozci osob mam lepsze predyspozycje, niz inni, do ogladania filmow :) . zalezy ile masz lat, bo mozna szacunkowo obliczc, ze nastolatek/dorosly czlowiek oglada 5 filmow tygodniowo z czego wychodzi 260 rocznie (przynajmniej tak czytalem w jakiejs gazecie), zakladajac 15 lat to wychodzi 1040 :)
pozdr.

emu_

Oglądam 1 lub 2 filmy dziennie. I czasami nawet powtarzam te filmy, żeby dostrzegać więcej szczegółów i nigdy mi się nie nudzą. Znam się bardzo dobrze na filmach. Zawsze znajdę czas na oglądnięcie filmu. Może nawet jesteśmy na tym samym poziomie a nikt z nas o tym nie wie:) pozdr.
PS. Ja z tego nigdy nie wyrosnę. Zawsze będzie to moje najlepsze hobby, zainteresowanie.

ocenił(a) film na 2
dawid13

no ja od 3-6, bo cierpie na bezsennosc dzieki czemu mam wiecej czasu.
niewykluczone :)

emu_

No wiesz ja znowu cierpię na senność:) Ale do oglądania filmów siłę mam:)

ocenił(a) film na 3
dawid13

Ocena jest tak niska bo sam film jest bardzo słaby - bez wątpienia jest to jeden z najgorszych filmów roku ( o ile nie najgorszy ) i filmów w ogóle - słaby,poszatkowany scenariusz,okropne,drewniane aktorstwo,koszmarne dialogi,zmarnowany potencjał drzemiący w oryginalnym serialu,zmarnowane postaci drugoplanowe ( Appa,Momo ),brak wyraźnego zakończenia filmu,mało epicka,widowiskowa i emocjonująca finałowa bitwa,itp.itd.
zarzuty można by mnożyć - na plus jest tylko znakomita jak zwykle muzyka Jamesa Newtona Howarda,niektóre efekty i niektóre ujęcia - i tyle.

lelen_lis

Dobra dobra ten temat już skończyliśmy.