PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=418956}

Ostatni Władca Wiatru

The Last Airbender
2010
5,3 51 tys. ocen
5,3 10 1 50540
2,5 25 krytyków
Ostatni Władca Wiatru
powrót do forum filmu Ostatni Władca Wiatru

Nuuuuda

ocenił(a) film na 3

Oglądałem wszystkie odcinki bajki i z racji że była kapitalna to nie mogłem się doczekać premiery filmu. A tu takie rozczarowanie, zwłaszcza że na zwiastunach wydawało się że będzie co najmniej dobrze. W bajce był taki odcinek gdy bohaterowie podczas wędrówki po terenie narodu ognia udają się na przestawienie o ich przygodach (oczywiście z perspektywy narodu ognia to Aang i paczka są ukazani jako ci źli). Wszyscy więc są strasznie sztuczni i komiczni na swój przerysowany sposób (np Katara cały czas wygłasza podniosłe teksty i płacze). Podczas oglądania filmu nagle dotarło do mnie że bohaterowie niestety czasami (zbyt często) przypominają mi swoje odpowiedniki z tamtej bajkowej sztuki. Brakuje im ikry. W ogóle całemu filmowi brakuje humoru którego tak dużo było w bajce. Jedyny plus to efekty specjalnie, choć walki nie wyglądają już zbyt ciekawie. Jest lepiej niż przy ekranizacji Dragon Balla jednak tu też zabrakło umiejętności. Słaby ten film jest i tyle

Pencilio

Szczególnie, kiedy Katara wygłasza swoja wzruszającą przemowę, jak to zawsze wierzyła w istnienie Aanga (kiedy ten medytował). Poza tym podczas scen walki miałam wrażenie, ze aktorzy po prostu się wygłupiają. Przez pięć minut machali rekami, żeby zrobić jeden cios.
I czy dobrze zrozumiałam, ze magowie ognia nie potrafią tworzyć... ognia?