Fabuła na 5 lub 6 pkt. Natomiast efekty 3D w kinie Helios TRAGEDIA, lepiej nie przepłacać na 3D. Podczas filmu ostrość się traci i zanikają efekty 3D
2D ze świecą szukać. Niestety. Tak samo jak bez dubbingu. Ja czekam na DVDRip-a. Skoro dystrybutor robi takie numery to na mnie nie zarobi.
Przed chwilą wróciłem z kina z tego gniota co można nazwac nie tylko rozczarowaniem.
1/10 to nawet za wysoka ocena
Jeśli chodzi ci o anime to oni tego nie kardą, bo to się zalicza do gatunku który ma korzenie w Japonii, to nie znaczy że w innych krajach nie można używać tego gatunku!
Ja jak oglądałem ten film to nie było żadnych rozmazanych scen lub usterek, a efekty niczego sobie.
Moim zdaniem ten film jet jednym z lepszych filmów jakie oglądałem. ocena moja to 9/10
zacznijmy od tego, że serial Avatar to nie anime:/ to serial animowany! Zanim zaczniecie coś objeżdżać to najpierw dowiedzcie się wszystkiego!
Jak zwykle to nażekanie!!! Idz się wyżal mamusi jeśli ci to tak przeszkadza. Przecież wiadomo że niema ani ludzi doskonałych ani filmów!!! A poza tym film się ogląda, a nie czyta opisy na stronach internetowych. Poza tym nie napisałem że JEST TO ANIME tylko coś wyjaśniałem i pisałem o filmie OSTATNI WŁADCA WIATRU.
a co ci, niewyżyty człowieku, chodzi?:/ zwróciłam ci uwagę, iż serial nie jest anime, a zastraszająca liczba osób tego nie rozróżnia. I owszem, napisałeś, że to anime. O filmie nie wspomniałam, więc weź się odczep i zajrzyj do słownika ortograficznego, bo najwyraźniej dawno go nie widziałeś.
"Jeśli chodzi ci o anime to oni tego nie kardą, bo to się zalicza do gatunku który ma korzenie w Japonii, to nie znaczy że w innych krajach nie można używać tego gatunku!"
a ta twoja wypowiedź BYŁA skierowana do serialu i była błędna, więc ją poprawiłam. Człowiek z dobroci serca poprawia innego, a tamten jak zwykle się rzuca. Proponuję nauczyć się kultury!
Luelle weź się nie czepiaj ludzi każdy pisze tak jak mu się podoba. Wchodzisz sobie na fora by oceniać ludzi po napisanym słowie :/. To jest strona do dyskusji o filmach a nie o słowach. A tak w ogóle to film oceniam na 8.5/10. Łukasz nie pytałeś mnie co sądzę o tym filmie ale to szczegół uważam że był nawet niezły.
Luelle ta wypowiedz która była zacytowana przez ciebie, nie była skierowana do tego serialu o którym mowa powyżej. Wypowiadałem się o gatunku anime, a nie o tym że ten serial jest anime bo by mnie to zdziwiło bo gatunek anime ma specyficzny styl. Jak już mówiłem wcześniej nie masz na co zwracać uwagi tylko na ortografie (szczególnie że jestem dyslektykiem więc się nie dziw że możesz znaleść w tym tekście jakiś błąd).
W 2D film również w niektórych momentach tracił ostrość. Co do dubbingu to lepiej żebym się nie wypowiadał, bo pioruny zstąpią z nieba :)
Dubbing nie był zły, mi on nie przeszkadzał i koledze też z którym byłem w kinie!!!
dubbing akurat im tutaj wyszedł :P
Nie często jest taki fajny, w reklamie karate kid emitowanej w heliosach przed seansami to jest dopiero porażka;s
jedynie babki nie chciało mi się słuchać, i niekiedy admirała zhao...ale tak czy siak głosy japoncow(ziemia), i binladenów (ogień) na ogół pasujące, głosy kathary i anga pasujace idealnie.
Jesli chodzi o 3d to fakt w heliosie porazka, premiere ogladalem za granica, nie wiem co tu za kopia jest ale jakość jest o wiele gorsza, żałuje że nie wybrałem cinema city ;/
a porównując - ogladalem 2x w 3d i 1x w 2d, w heliosie jest zwykle 2d, tyle ze niepotrzebnie przyciemnione i niewyraźne, kolejne części będą w prawdziwym 3d, więc będą o niebo lepsze...
Ale w sumie jak na 3-ci seans to i tak nieźle :P