PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=418956}

Ostatni Władca Wiatru

The Last Airbender
2010
5,3 51 tys. ocen
5,3 10 1 50518
2,5 25 krytyków
Ostatni Władca Wiatru
powrót do forum filmu Ostatni Władca Wiatru

1) hahahahaha , firebenderze potrafią tworzyć ogień sami :D:D:D najlepsza wiadomość w tym miesiącu ;).

2) dlaczego ktoś myśli że wszystkie filmy trzeba dubbingować? jakby piła 8 była na podstawie jakiejś kreskówki to też ktoś to zdubbinguje? Nie mówie o doborze głosów, czy czy coś, w końcu z gówna bicza się nie ukręci (nie w sensie negatywnym), ale po co dubbingować takie coś? 6 letnie dzieci będą chodziły na to? w końcu PG13, 13 latki umieją czytać (10 latki też).

3) liczyłem na więcej scen, ale ogólnie widać że wygląda to nieźle.

4) uwagi z innych stron - dalej nie wiemy jak brzmi Aang, jakieś sceny z Appą dodatkowe by się przydały itd.

Niemniej jestem pod dużym wrażeniem i czekam aż pojawi się gdzieś wersja HD w formie downloadable :)

A co wy sądzicie?

jorwa

no najbardziej przerażający jest dubbing i szczerze on paskudzi przyjemność z oglądania zwiastuna i jak na razie wpłynął negatywnie na zainteresowanie filmem <tu głos do dystrybutora - wszytko jeszcze można zmienić>

ale reszta wygląda smakowicie!

i dobrze że dużo nie pokazali, chociaż pewnie jeszcze zdążą, ale im mniej tym lepiej w cinema.

po za tym właśnie na przykładzie HP można to ocenić - do kina nie chodziły dzieci 9letnie a i tak dali dubbing i potem sie dziwili czemu w sieci w Polsce tyle ściągnięto kopi po ang z napisami!
i mimo ze jestem b.zjarany na ten film zeby isc do kina nawetkilka razy to chyba w ciągu 2 miesięcy bedzie dobra kopia w necie i obejrze z napisami wczesniej.
jestem wkurzony
czekałem tyle czasu na ten zwiastun, jak zobacyzłem wczesniejsze 30 sek. jarałem sie starsznie, a teraz jestem bardziej wkrwiony na dubbing niz rozkoszuje sie na temat trailera...
cos jest nie tak!
gorzej niz z Alicją!

jorwa

1080p do ściągnięcia:
http://www.themoviebox.net/movies/2010/Last-Airbender,The/trailer.php

ocenił(a) film na 6
jorwa

ochłonąłem trochę i powiem że zwiastun jednak nie robi takiego wrażenia jak pierwszy. W sensie widać dużo więcej, ale ten pierwsz zupełnie zwiastun, z muzyką Howarda i długą sceną jak Aang robi formę z kijem i wiatrem tchnął niesamowitym i potężnym klimatem, którego trochę brakuje w tym nowym zwiastunie.

Pewnie jest to podyktowane tym że ILM nie ma jeszcze wszystkich scen zrobionych, ale to nei zmienia faktu, że nastepny zwiastun powinien jednak przywołać dobry styl tego pierwszego.

Jakieś takie dłuższe sceny walki, trochę rozmówek, jakieś sceny gdzie będzie coś widać konkretnego. Nie wiem w sumie o co mi chodzi, nie potrafię sprecyzować, ale jakbym miał wybierać który zwiastun lepszy, mimo mniejszej ilości ogólnego towaru, wybrałbym pierwszy.

ocenił(a) film na 1
jorwa

Na temat pkt.1 co ci nie pasuje przeciez w wersji animowanej tez sami potrafili wytwarzac ogien...np. wujek iroh[ziona ogniem] czy zuko czy jego siostra z piesci ogniem ciskali inni firebenderzy zreszta tez. Co do 2 sie zgadzam dubbing filmow to najwieksza porazka jaka widzialem powinni poprzestac na filmach animowanych.Appa tam w oddali na chwile sie pojaiwa i z tego co widac[nie jest to wiele] to wyglada podobnie do tego z animowanej.

ocenił(a) film na 5
Private

hey :)
Czy mógłby ktoś dać link do tego zwiastunu...Bardzo chce obejrzeć..>:)

ocenił(a) film na 6
Private

wiem że potrafili sami robić ogień, i to mnie cieszy że w filmie też będa mogli, bo to wcale takie pewne nie było ;).

Trailer jest jakby co na youtubie i na www.hd-trailers.net, zresztą tutaj na filmwebie też jest, więc dosyć dziwne pytanie.

ocenił(a) film na 1
jorwa

A czemu mieli by zmieniac "fakty".
za krotki

ocenił(a) film na 6
Private

nie wiem czemu by mieli zmieniać fakty, niemniej chodziły powazne pogłoski, bo ponoć od samego producenta, że w ramach urzeczywistniania filmu wprowadzono pewne zmiany w historii, i jedna z pogłosek mówiła, że firebenderzy mieliby potrzebować źródła ognia żeby nim manipulować. A sprawę podgrzał superbowl spot, z którego jedyny firebender brał ogień z płonącej michy. Sprawę dopiero definitywnie wyjaśnił ostatni zwiastun.