Pytanie do osób które już oglądały film, Suki jest na filmwebie w obsadzie, ale czy była pokazana w filmie? chyba mi umknął ten fragment :/
tak niestety, paramount za klapę ponosi równą odpowiedzialność co shymalan (zakładając oczywiście że film to klapa, do oceny ostatecznej wtrzymam się do września).
będe musiała chyba sięgnąć po wersje rozszerzoną, ale nie sądze żeby 30 minut mogło uratować ten film. Osobiście trzymam kciuki za odsunięcie Shyamalana i wymiane kilku osób z obsady. Dopóki nie obejrzałam filmu nie miałam żadnych zastrzeżeń co do obsady o ile dobrze zagrają. Niestety, tylko gra aktorska Patela i Touba przypadła mi do gustu, co do Ringera, myśle że gdyby scenariusz dał mu więcej możliwości na wykazanie się czymś innym niż nadmierną dramą to byłby całkiem fajnym Aangiem.
wymiana aktorów jest ihmo kiepskim pomysłem, to tak jakby w karate kidzie 2 pat moritę miał zastapić jackie chan :P
odsunięcie shymalana - wolałbym żeby do końca (spieprzył?) zrobił to co do niego nalezy i wtedy się go oceni. Konkretna zmiana charakteru filmu jest bez sensu, bo jak np posadzi się do tego columbusa albo Raimiego i wyjdzie im coś fajnego, to zaraz zacznie się darcie japy że robimy remake części pierwszej, ale aktorzy będa już starsi itd itd i w ogóle bez sensu. Jak robić z kim innym to od początku.
z tego co mi wiadomo, i co mówił shymalan NIE BĘDZIE WERSJI ROZSZERZONEJ.
ihmo, o czym pisałem, wycięte fragmenty filmu mogły go uratować bo są poszlaki w filmie że wywalono elementy gdzie aktorzy budowali swoje postacie i ich emocje, ale po cięciach zostały tylko poszlaki i efektowny teledysk do muzyki JNH :).