GENIALNE. Świetna muzyka, efekty specjalne! Wspaniały film! Bardzo gorąco POLECAM!!!
całusy susan
nie oglądałem serialu i dlatego nie mogę porównać go do filmu. a co do samego filmu zgadzam się był bardzo dobry.i mam wielką nadzieję że powstanie 2 część !!!
Co do muzyki to jest to najjaśniejszy punkt tego filmu, ale cała reszta zawodzi okropnie. Wolałbym aby kasę na drugą część zainwestowali w fabrykę karmy dla kotów, większy pożytek :/
Ja już tyle złego się naczytałem na temat tego filmu ,że głowa mnie rozbolała. Prochów nie zamierzam przez to brać ,bo jak ból przyszedł to i odejdzie sam. OK ,ale tak już bardziej na poważnie.
Filmu nie oglądałem na szczęście w 3D(?) tak więc wkurzony z tego powodu ,iż to nie jest żadne 3D nie jestem. Bajki na bazie ,której ta produkcja powstała też nie widziałem ,to i porównania nie mam. Największymi minusami to beznadziejna gra młodych aktorów. To fakt drewno to mało powiedziane. Na przedszkolnym przedstawieniu dzieci o wiele lepiej grywają, a nikt milionów na tym nie zbija. Jest też kilka momentów przesadzonych z samą fabułą ,ale można to śmiało przeoczyć. A poza tym to ''Ostatni........'' to całkiem niezłe kino nie koniecznie dla dzieci , a jak już to na pewno nie dla małych pociech ,a bardziej starszych. To film FANTASY a nie kreskówka, animacja czy nawet familijny. Pamiętajmy to.
Ogromnymi plusami jest piękna ścieżka dźwiękowa ,znakomicie połączona z tłem filmu.
Świetnie też wypadła plastyczność całego obrazu , a także dopracowane efekty specjalne jakby ktoś nie zauważył. Uwielbiam tak zmontowane zdjęcia ,nietypowe ustawienia kamer ,a zwłaszcza moment zwolnionego tempa akcji.
Tak więc oprócz mizernej gry aktorów i paru błędów w fabule film ogląda się całkiem dobrze ,zważywszy iż jest to fantastyka czyli jak wiadomo rzeczy ,które się ogląda z przymrużeniem oka. Najważniejsza dobra zabawa i widowiskowość. Tym razem przesłania nie było.
Dziwi mnie to ,iż film ma tak dramatycznie niską ocenę gdzie porównując go do filmów fantasy i przygodowych jak np: Harry Potter ,Opowieści z Narnii lub innych aż tak bardzo od nich swoim demoralizowaniem dzieci się nie różni. W czym problem więc?
''Ostatni Władca Wiatru'' ode mnie dostaje 7/10 ,a na drugą część ani nie liczę ani nie czekam bo nie mam zamiaru czytać następnych obelg w jej kierunku.
pozdrawiam
eee... ile Ty masz lat? Pytam tak z ciekawości... jesteś komentatorem/ką? Całkiem to długie... i jak ładnie dobierasz słowa...;-)
To ''eee'' miało coś w ogóle oznaczać? Tak z ciekawości się pytam tylko.
Ile ja mam lat? A na ile wyglądam ? :)
Żadnym ''komentatorem'' nie jestem. Po prostu dodałem coś od siebie do filmu ,który oglądałem. Zresztą zawsze coś od siebie dodaje. Tak zwane swoje 3 grosze.
Czy długie .... nie powiedziałbym ,że długie. Takie w sam raz. Wolę argumentować coś co opisuję , a nie tylko napisać jak niektórzy : ''film zajebisty'' albo ''gniot jak mało który''.
Co do ostatniego to dzięki ,że takie coś dostrzegłaś, ale ja po przeczytaniu teraz tego postu sam po sobie znalazłem kilka błędów, ale bez zbędnych zboczeń :)
pozdrawiam
Zapraszam do wspólnego rekomendowania filmów, no chyba , że tego nie lubisz robić z nieznajomymi? :)
djrav77 chyba zapomniałeś o beznadziejnym scenariuszu i fabule w którą jesteśmy wrzuceni w jej środek bez większego wytłumaczenia. Z tego można było zrobić 2 filmy ale reżyser chyba się uparł by zmieścić się w 95 min i ma zamiar kręcić kontynuacje, chociaż po klapie pierwszej części to może odpuści. Pomysł świetny, realizacja kiepska - tak bywa.