W mojej opinii film byl fajny i ciekawy jak na ten rodzaj kina skierowanego do młodej widownii. Niestey film bardzo duzo stracil na tej nieszczesnej konwercji na 3D (mozna smialo powiedziec, że nawet w Starciu Tytanow znikome 3D bylo lepsze niz w tym filmie). Gdyby pozostawili ten film w 2D film ogladalo by sie duzo lepiej. Ja osobiscie ok. 30 minut filmu musialem ogladc bez okluarow. Ewidentnie widac momenty w ktorych 3D nie nadazalo za ruchem kamery i przez ok. 3-4 sekundy sceny obraz byl niewyrazny. Gdyby nie to widz nie zwracal by uwagi na ten mankament i bardziej skupial sie na samym filmem. A to, ze dubbing jest tragiczny to nic nowego gdyz w mojej skromej opinii dubbingowanie filmow fabularnych jest chorym pomyslem i zawsze to bedzie tragedia, ale nieszczesnym pomyslem i utrapieniem jest brak mozliwosci wybrania w kinie wersji filmu bez dubbingu :(
niestety nie ma innej mozliwosci :/ kina nie puszczaja seansow w 2d. Efektow 3D jest bardzo malo.
Ja oglądałam 2D bo w miesjcowości gdzie mieszkam nie ma kina 3D :) Zgadzam się, że dubbing jest parszywy. To jakieś nieporozumienie, powinien być dopuszczalny tylko w bajkach.
Ogólnie film mi się podobał, jesli wziąć pod uwagę że to film dla młodzieży. Efekty specjalne nie były przesadzone, fabuła w miarę zwięzła i logiczna. Nie widziałam serialu, więc film był dla mnie całkowitą nowością. Podobał mi się klimat, ale ja poprostu lubię tego reżysera.