Niestety film nie odzwierciedla kreskówki z paru powodów, jednym z nich i najważniejszym jest to, że po prostu jest za krótki i nie jest w stanie oddać uroku animacji. Historia opowiedziana jest chaotycznie, czsami wręcz po prostu nie wiedziałem skad bohaterzy znaleźli się w danym miejscu(luki w scenariuszu?? przeciez reżyser miał kreskówkę przed nosem).Moim skromnym zdaniem film powinien trwać co najmniej 2:30, żeby zmieścić wszystkie ważniejsze elementy fabuły i aby powstała spójna całość...Druga rzecz...Sokka, dobrze dobrany aktor w miarę podobny, ale jego humor w ogóle nie odzwierciedlał "Sokkowego debilka" z którym miałem styczność zapoznać się w animacji. Następny w kolejce jest MOMO...ZA MAŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a najbardziej brechtałem z tego latającego lemura a ledwo co był widaczny w filmie...No i ostatnia rzecz, ale nie mniej ważna to aktorstwo... tutaj chyba nie trzeba zbytnio się rozpisywać, każdy będzie wiedział o co chodzi....
masz racje wujku :) a film jest mówiąc szczerze po prostu nudny! najciekawsze momenty wali są robione w zwolnieniu przez co nie ma efektu siły i mocy a poza tym to to co mnie najbardziej zdenerwowało to to że wyrazy są po przekręcane np. za miast pojedynek agni kaj to mówią agni ki i jeszcze jedno aktorzy w ogóle nie grają za mało humoru sokki i postacie w filmie zupełnie nie pasują do tych z kreskówki a jak zobaczyłam filmową Azule to sie przeżegnałam co im szkodziło chociaż zrobić im takie fryzury jakie były w kreskówce?!
a i jeszcze jedno jak np. aang włada powietrzem robi serie skomplikowanych ruchów i to też spowalnia akcje
to by było moje zdanie ale każdy ma swoje więc sie nie mieszam
wiesz możesz uznać mnie za idiotke ale jednak zmieniłam zdanie do tego filmu owszem błedy ma ale ma też swoje dobre i bardzo dobre strony
Dałem 6/10 nie bez powodu film miał plusy ale posiadał także minusy niestety...powiem ci tak też mi się podobał, przyjemnie się go ogląda ale jest za krótki i jest dużo niedomówień...a co do fryzur hmmm dobrze, że Angowi nie domontowali kity hehheeh:P