ten film bardzo mi się spodobał, choć nie jest taki sam jak kreskówka, dlatego chciałabym wiedzieć
czy będzie kolejna część, a jak tak to kiedy ??? :))
Ja bardzo bym chciał kolejną część dla mnie ten film był zarombisty dzisiaj go obejrzałem. Za każdym razem gdy to oglądam jestem zachwycony. Czytałem komentarze. Nie można spodziewać się od filmu, że będzie 1:1 w porównaniu do animacji, z której twórcy wzięli pomysł ja patrzę tylko na sam film, a nie porównuję do jakiegoś gównianego anime. (Przepraszam fanów, ale osobiście anime mi się nie podoba i go nienawidzę)
Ciekawe by było gdyby była zorganizowana jakaś zrzutka na produkcję kolejnej części. ;)
Jak dla mnie film spoko, ale dla osoby, która nie oglądała bajki. Pozatym nie może by to taka wielka klapa jeżeli dzisiaj leciało to w tv. Wątpię jednak w powstanie kolejnej części..
Mi się wydaje że jest szansa na to że wyjdzie 2 część... Bo teraz jest więcej technologii, itp. A pamiętacie że Władca pierścieni w porównaniu do Hobbita ma gorszą jakość jeżeli chodzi o grafikę. A różnica dat wydania do kin jest bijąca w oczy.
Ludzie - ta dyskusja miała sens jak MasterSeller, który jest takim ekspertem od branży filmowej jak z koziej rzyci fanfary, co post powatarzał to samo zdanie, ale 1 maja 2017 roku to nie tylko wiadomo, że będzie druga część (15 marca Shamayamalayamalan - to specjalnie - potwierdził, że chce zrobic 2 część do 2018 roku) to jeszcze w sieci krąży teasero-trailer, który wygląda całkiem poważnie - choć tutaj już ręki sobie obciąć nie dam, bo widziałem różne fajne fanmade'y.
A czemu dopiero po 7 latach? Bo o ile film faktycznie zarobił na siebie, to jednak nie zebrał tak świetnych recencji, gdyż w tym samym roku było wiele filmów, które z nim konkurowały: Zaćmienie (Zmierzch), HP#7, Incepcja, Alicja w Krainie Czarów, Zaplątani, Tron itp itd, Na tym samym przejechał się Złoty Kompas, który przegrał bodajże z HP#1.
Więc Shmashamshamyalayalayalanan odczekał, zrobił sobie SPLIT (mistrz!!!) i teraz wróci do bajki. A czy po rzekomo marnej jedynce ktoś pójdzie na dwójkę? 2X tak: po pierwsze po 7 latach nikt nie pamięta, że film był słaby (z czym się nei zgadzam!), bo na małym ekranie ogląda sie go przyjemnie, a po drugie fani anime pójdą na pewno - najlepszym dowodem jest to jaka rzesza fanów SW idzie na 7 i 8, mimo że Disney zrobił z SW:FA nędzę jak psi ch...
A że Ci fani mają czasami dziś już swoje dzieci, to pewnie i ten zarobi...
No to teraz możecie wieszać psy na moim poście!
Nie widze powodów aby wieszać psy na Twoim poście, jeżeli ktoś to zrobi to tylko z złośliwości. Zauważ że większość tutaj pisze posty złośliwie a gdyby ich zagadnąć o przekonania w ich postach to nabrali wody w usta.
Najlepsze porównanie. Komiks Marvela, a filmy ( np. Avengers.). Dokładnie to samo. Nie można porównywać czegoś jeśli coś nie jest tym. Ekranizacja byla świetna w 2010 roku. Na przestrzeni lat jak ogląda się efekty specjalne w różnych filmach nie jest aż taka zła. Tym bardziej, że fundusz nie będzie mały. Z ciekawością obejrzę kontynuację ze względu na samą fabułę w połączeniu z efektami. Trzymam kciuki za produkcję !
Sam jestem ciekaw następnej części I fajnie by było gdyby ona powstała ale pomimo tej krytyki mógłbym się założyć ze film powinien powstać bo nie którzy nie umiejeom się ewczoc do tego filmu i mam nadzieje ze następna część powstanie mimo tej nie potrzebnej krytyki chociaż powini zrobić to praktycznie tak samo jak było w tej bajce chociaż mimo tego zaciekawił mnie. :)))))
Film jest bardzo fajny, dziwię się ludziom którzy piszą że im się nie spodobał ( może nie lubią gatunków fantasy ) ale ja akurat bardzo lubię i film wpadł mi w oko - na tyle że szukałem pół godziny czy będzie kontynuacja :) Dla każdych kto piszą że na wikipedii pisze że film nie będzie kontynuowany niech lepiej nic nie piszą ponieważ pisze na wikipedii że nie doczekał się kontynuacji ale to nie oznacza że nie będzie kontynuacji - może jeszcze się ruszą za to - liczę na to bardzo!
Akurat też bardzo lubię fantasy, jednak film niewiele miał wspólnego z animacją - Dlatego też stąd te negatywne opinie ;)
Na kontynuacje filmu nie co już liczyć, bo powstaje serial aktorski.
moim zdaniem film niebył najlepszy dałbym mu 4 ale teraz w 2020 mogło być lepiej 2część zapewne nie wyjdzie ale mam taką nadzieje