PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=418956}

Ostatni Władca Wiatru

The Last Airbender
2010
5,3 51 tys. ocen
5,3 10 1 50518
2,5 25 krytyków
Ostatni Władca Wiatru
powrót do forum filmu Ostatni Władca Wiatru

dramat

ocenił(a) film na 4

po obejrzeniu prawie wszystkich odcinków wersji animowanej czekałem na ten film i??? BARDZO się zawiodłem, wszystko co było można spierniczyli - gra aktorów oraz ich dopasowanie - przecież oni nie przypominają tych z "kreskówki" Iroh - od kiedy on taki chudy, Aang wygląda jak wygłodzone dziecko z kraju 3 świata, ojciec Zuko bardziej nadawał by się na jakiegoś legionistę lub innego Rzymianina.. a książę Zuko? co tam robi ,,slumdog" on się nie nadaje do tej roli...... lecąc dalej sceny walki - wyglądają jak kawałek tańca i są co najmniej na 2 = .... wyglądają tak powolnie, tak beznadziejnie, że można dostać skrętu kiszek. Nie muszę chyba dodawać, że wszystko dzieje się zbyt szybko, że nawet zapomnieli dodać kilku słów czemu Iroh dołączył do Zhao - nie wspominając o braku piratów...

wersja animowana - mimo, że dosyć "dziecinna" dużo bardziej przypadła mi do gustu, jest przynajmniej sporo humoru, i ciekawych wątków. . . db, że nie poszedłem do kina... nawet jakieś db. efekty 3d nie zrekompensowały by 26zł za bilet

ocenił(a) film na 6
Reniferu

Bez przesady - każdy krytykuje ten film, ale ja osobiście nie wyobrażam sobie jak można by zmieścić wszystko z kreskówki w jednym filmie.
Prawda jest taka ze pierwowzorowi nie dorówna żadne późniejsze powielanie. Aktorzy moim zdaniem dobrani są bardzo dobrze - zgodzę się że Ojciec Zuko wygląda na wziętego "na szybko" Iro też nie pasuje - ale reszta?? Katara, Aang i Suko pasują kapitalnie. Przypominam że Aang w kreskówce też był niski,szczupły - że nie wspomnę iż aktor ma bardzo podobny do niego głos. Krótko mówiąc nie jest tak źle. Bo zawsze mogłoby być gorzej. Być może mam zjechaną obiekcję gdyż widziałem za dużo produkcji Uwe Boll'a, bo porównując ten film do nich to normalnie arcydzieło ;)

Patrząc na ostatnie próby przeniesienia anime na wielki ekran można dostać histerii - Dragon Ball na ten przykład...

Serge

do bani bo :
wujek Zuko : jest chudy, nie wspomina nic o herbatce , zero dowcipów
Sokka: udaje przez caly film twardziela, zero jego pomylek, idiotyzmu, nawet zartow !!! nie ma wogole tkaich smaczków !! ;/ zawiodłem sie !! film 4/100

thenat17

Zapomnieliscie tylko o jednym... nie kazdy musial ogladac te Wasze kreskoweczki ;) Mi sie film nawet podobal. Wkurzala mnie troche gra aktorow i te oklepane rozwiazania z holywoodu, ale poza tym ok. Polecam

użytkownik usunięty
Reniferu

tez ogladalam serial i jestem zawiedziona filmem... pozmieniali charaktery postaci... sokka nie jest smieszny, aang caly czas strasznie powazny, iroh nie zartuje i nie jest irytujacy dla zuko i w ogole jakos tak dziwnie im to wszystlko wyszlo
pomijajac fakt, ze film byl w 3D a i tak mozna bylo go ogladac bez okularow to efekty specjalne byly super co niestety psuly bardzo slabe dialogi
i co bylo najgorsze.... gdzie sie podzial kucyk Zuko?? ;P