No wiecie, zawsze można to wytłumaczyć, ze to będzie ostatni egzorcyzm innej osoby. :D
Ale nie rozumiem kompletnie, po co 2 część...
powinni nazwać ostateczny egzorcyzm, a jeśli trójka powstanie koniec egzorcyzmów
Przeciez ten film nie trzyma się wogóle kupy, przy paranormal activity ten film to nawet nie jest pikuś.
a z drugiej strony, boli mnie to że widziałem już chyba wszystkie wartościowe i mogące przestraszyć horrory, biedny ja!
Chyba się starzeje, jak byłam młodsza horrory oglądałam kilogramami i bywały dla mnie przerażające :D a teraz... same flaki :<
Patrz jak zamuliliśmy temat :D Nawet Filmweb daje nam coraz krótsze prostokąty by pisać odpowiedzi :P
Jezus to niech najpierw zajmie się burdelem w Kościele (specjalnie piszę z dużej litery, żeby nie było wątpliwości co mam na myśli)
Proponuję tytuł:
"Ostatni Egzorcyzm 2: Teraz już naprawdę"
I jeszcze jeden prequel:
"Przedostatni Egzorcyzm"
"Ostatni Egzorcyzm:Naprawdę". Tak powinien brzmiec tytuł filmu:) Ew. kontynuacje to "Ostatniejszy Egzorcyzm" i "Najostatniejszy Egzorcyzm:Ten Ostatni". Potem można robic jakieś spin-offy typu "Ostatni Egzorcyzm Gwiazdy:Justin Bieber" czy "Ostateczny Egzorcyzm Ostatniego Egzorcyzmu". Fabuła gwarantuje wiele Ostatecznych Egzorcyzmów. Nie zapominajmy o przyszłych nowszych wersjach czy remake'ach. Dodałbym jeszcze słynne Ostateczne adaptacje, czyli np. "Zielona Mila Ostatniego Egzorcyzmu", "Świt Ostatniego Egzorcyzmu" czy "I.A. Ostatni Egzorcyzm". O takich hitach jak "Ostatni Egzorcyzm Avatara" czy "Ostatni Egzorcyzm na Titanic'u" nie wspominając. Opcji jest tak wiele, może jeszcze jakieś podacie?:)
Chyba nie oglądaliście jedynki. Mówiąc ostatni egzorcyzm, mamy na myśli tego kolesia, który go przeprowadzał, to miał być dla niego ostatni egzorcyzm i rzeczywiście był, bo na końcu zmarł. Może w dwójce też to będzie dla kogoś ostatni egzorcyzm? Nie koniecznie dla głównej bohaterki:P