PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631679}

Ostatni egzorcyzm. Część 2

The Last Exorcism Part II
2013
4,3 8,6 tys. ocen
4,3 10 1 8556
4,5 4 krytyków
Ostatni egzorcyzm. Część 2
powrót do forum filmu Ostatni egzorcyzm. Część 2

Chyba tak, bo wszyscy jeżdżą po tym filmie a ja nie dość, że uważam, że film był lepszy od części
pierwszej to na dokładke uważam, że to był całkiem niezły film.
Faktycznie nie straszy, ale to przecież tylko etykietka. Ja obejrzałem film jak dramat. Początek był
nawet bardzo dobry. Widać starania bohaterki, żeby stać się podobna do rówieśniczek, widać
nadzieję i widać jak z czasem ta nadziej na bycie normalną natolatką gaśnie. Faktycznie pod
koniec film traci klimat i zaczyna się rozmywać ale widziałem dużo gorsze produkcje, które były
lepiej ocenione. Pewnie dlatego, że "można było się wystraszyć". Zwykle coś wyskakuje
znienacka, widz podskakuje na fotelu i liczy "momenty" żeby wystawić odpowiednią ocenę. Temu
filmowi zaszkodziła chyba najbardziej nalepka z napisem horror. Być może gdyby oznaczyć film
jako dreszczowiec, dramat byłoby łatwiej znieść seans, a nawet dostrzec w filmie jakieś
pozytywy.

ocenił(a) film na 3
Borys_17

Jest to jak najbardziej horror. Ludzie dalej nie wiedzą, czym charakteryzuje się horror, nie nie jest to straszenie widza, są to pewne elementy w nim występujące m.in. właśnie demony itp. itd. Co do momentów, w których coś wyskakuje by przestraszyć widza, w tym filmie jest ich kilka, zupełnie nie potrzebnie.

ocenił(a) film na 4
Heklo

Heklo +1 - uwielbiam kiedy ludzie psioczą na gatunek tylko dlatego, że mają swoje własne standardy i kłócą się z ludźmi, którzy wiedzieli co robią i mieli swoje wytyczne kiedy przypisywali film do danego gatunku.
Nie żeby autor tematu poszedł aż tak daleko, ale i tak trzeba o tym pamietać oceniając film ;>

But yes, druga odsłona tego filmu jest po prostu płaska, nieciekawa, postacie (oprócz głownej bohaterki, która robi świetną robotę) nudzą, a sceny wywołują tylko głębokie westchnięcie i dźwiękonaśladownicze 'meh'. A szkoda.

ocenił(a) film na 3
Borys_17

Według mnie pierwsza część była naprawdę ciekawa, i podobała mi się dwójka totalnie mnie zawiodła, była po krotce nudna i oczywista.
Nie wiem jak może ci się aż tak podobać, ale wiadomo każdy patrzy ze swojego punktu widzenia. Ostatnimi czasy oglądam same słabe "nowości"
Anabelle też im nie wyszła teraz będę oglądać Klątwa Jessabelle z nadzieją , że nieco trafniejszym wyborem będzie,ale też nie wiadomo.
Co tu będę więcej mówić, wyszła im kicha, ale jak się komuś podoba to bez wahania niech ratuję ocenę jeśli uważa ,że słusznie.